Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rýže po pákistánsku

Popis receptu: 
Pikantní varianta úpravy rýže, kterou jsem se naučila od svých pákistánských domácích v Anglii.
Autor: Terezie Kouřilová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    2 větší cibule, 5 cm kousek zázvoru, 4 stroužky česneku, 2 kvalitní sušené čili papričky, 1 lžička mletého římského kmínu, 2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky kurkumy, 5 hřebíčků, 5 zelených kradamomů, 1 černý kradamom, 5 kuliček pepře, 1/3 hrnku cizrny, hrnek rýže (nejlépe basmati), olej, sůl

Příprava jídla

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté vaříme v osolené vodě doměkka (asi hodinu). Cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek a zázvor nasekáme na drobno, čili papričky rozdrtíme. Cibuli na rozehřátém oleji smažíme za častého míchání téměř do hněda (zhruba 25 minut) - musí zkaramelizovat ne se připálit. Přidáme česnek, zázvor a chilli papričku a smažíme za stálého míchání další 2 minuty. Přidáme koriandr, římský kmín, kurkumu, hřebíčky, kardamomy, kuličky pepře a smažíme další minutu. Podlijme 1,5 hrnkem vody, přidáme rýži a uvařenou cizrnu a osolíme. Vody by mělo být tolik, aby stačila k uvaření rýže (obvykle tedy 1,5 násobné množství než rýže, ale záleží na typu). Při vaření nemícháme, pouze kontrolujeme množství vody (v případě potřeby dolejem vroucí vodou). Po uvaření jemně promícháme a před podáváním posypeme čerstvým koriandrem. Jíme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu např. k pečenému kuřeti.
REKLAMA

Přidat komentář