0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křenový závitek pro náročné

Křenový závitek pro náročné

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Vepřové plátky nejlépe z pečeně, čerstvý strouhaný křen, plátky šunky, pórek, na másle smažené houby (žampiony), sůl, pepř, olej, hladká mouka.
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme křenem. Na to položíme plátek šunky, na másle osmažené houby a nakonec přidáme jemně nakrájený pórek. Maso zavineme, sepneme jehlou nebo svážeme nití, obalíme v mouce a opečeme na oleji, aby se maso zatáhlo. Podlijeme a dusíme doměkka. Můžeme přidat kostku masoxu. Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a vymotáme z nití. Do omáčky přidáme zbylý křen a pórek, dochutíme, případně zahustíme moukou. Vrátíme do ní závitky a prohřejeme. Podáváme s rýží. Omáčku můžeme dochutit i zakysanou smetanou a jako přílohu si dát houskový knedlík.
Autor: berusinka

Obchod Apetit