0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelné třepáky

Zelné třepáky

Hodnocení receptu
2 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut

Suroviny

malý pytlík kvašeného bílého zelí,
hladká mouka,
2 vejce,
2 hrsti škvarků,
sůl,
kmín
Pytlík se zelím nastřihneme a zelí vymačkáme. Vymačkanou tekutinu neuchováváme. Vyklopíme na prkénko a mírně posekáme, abychom zkrátili příliš dlouhé kousky. Na menší kousky nasekáme také dvě hrsti škvarků. Množství však záleží na naší chuti. Vše sesypeme do mísy, přidáme 2 vejce (pokud by byla obří, stačí i jedno), velmi mírně osolíme a okmínujeme. Následně přisypáváme mouku a rukou promícháváme. Mouky přidáváme tolik, aby se nám začala tvořit v hmotě řídká kašička a vše začalo držet pohromadě. Rukama namočenýma do vody tvarujeme placičky o tloušťce asi 1 cm a průměru 10 cm. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme do zlatova v troubě vyhřáté na 180°C. Z dávky uděláme přibližně 11 placiček.
Autor: netik

Obchod Apetit