Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zelné třepáky

Popis receptu: 
Zimní zelné třepáky podle babičky ze Šumavy.
Autor: Zdeňka Párová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    malý pytlík kvašeného bílého zelí, hladká mouka, 2 vejce, 2 hrsti škvarků, sůl, kmín

Příprava jídla

Pytlík se zelím nastřihneme a zelí vymačkáme. Vymačkanou tekutinu neuchováváme. Vyklopíme na prkénko a mírně posekáme, abychom zkrátili příliš dlouhé kousky. Na menší kousky nasekáme také dvě hrsti škvarků. Množství však záleží na naší chuti. Vše sesypeme do mísy, přidáme 2 vejce (pokud by byla obří, stačí i jedno), velmi mírně osolíme a okmínujeme. Následně přisypáváme mouku a rukou promícháváme. Mouky přidáváme tolik, aby se nám začala tvořit v hmotě řídká kašička a vše začalo držet pohromadě. Rukama namočenýma do vody tvarujeme placičky o tloušťce asi 1 cm a průměru 10 cm. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme do zlatova v troubě vyhřáté na 180°C. Z dávky uděláme přibližně 11 placiček.
REKLAMA

Přidat komentář