Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zelné třepáky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Zelné třepáky

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (2)
Do 10 minut

Suroviny

malý pytlík kvašeného bílého zelí,
hladká mouka,
2 vejce,
2 hrsti škvarků,
sůl,
kmín
Pytlík se zelím nastřihneme a zelí vymačkáme. Vymačkanou tekutinu neuchováváme. Vyklopíme na prkénko a mírně posekáme, abychom zkrátili příliš dlouhé kousky. Na menší kousky nasekáme také dvě hrsti škvarků. Množství však záleží na naší chuti. Vše sesypeme do mísy, přidáme 2 vejce (pokud by byla obří, stačí i jedno), velmi mírně osolíme a okmínujeme. Následně přisypáváme mouku a rukou promícháváme. Mouky přidáváme tolik, aby se nám začala tvořit v hmotě řídká kašička a vše začalo držet pohromadě. Rukama namočenýma do vody tvarujeme placičky o tloušťce asi 1 cm a průměru 10 cm. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme do zlatova v troubě vyhřáté na 180°C. Z dávky uděláme přibližně 11 placiček.
Autor: netik

Obchod Apetit