Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Lososové brambory

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Lososové brambory

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

1/2 kg brambor uvařených ve slupce, oloupaných a pokrájených na kolečka, 2 konzervy lososa nebo 200-250 g čerstvého lososa bez kůže a pokrájeného na kostičky, svazek kopru nasekaný nadrobno nebo 3 lžíce sterilovaného, šťáva z 1/2 až celého citronu, sůl, čerstvě mletý pepř, 1-2 kelímky smetany (poznámka), máslo nebo olivový olej
Poznámka: smetanu už jsem do tohoto receptu použila všelijakou. Ideální je sladká tučná určená ke šlehání, ale je to výborné i z creme fraiche nebo zakysanou smetanou.
Přip přípravě s konzervovanýcm lososem: Pekáč vymažte máslem nebo vytřete olivovým olejem. Promíchejte v něm všechny ingredience a dejte zapéct do vyhřáté trouby (asi 180°C a 15-20 minut). Při přípravě s čerstvým lososem: Vše probíhá stejně, jen peču tak dlouho, dokud není losos pořádně udělaný. Netrvá to o moc déle.
Autor: navarka

Obchod Apetit