Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Lososové brambory

Popis receptu: 
Potřebovala jsem něco rychle uvařit a spotřebovat brambory vařené ve slupce, kterých mi celkem dost zbylo z víkendu, kdy jsem měla velké oči při přípravě bramborového salátu. Uvařila jsem jich moc. Lososa máme všichni moc rádi a o jeho kombinaci s koprem jsem neměla pochyb. Vyšla z toho neskutečná dobrota, kterou připravuji minimálně 2x za měsíc :-)
Autor: Jana Náhlovská
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1/2 kg brambor uvařených ve slupce, oloupaných a pokrájených na kolečka, 2 konzervy lososa nebo 200-250 g čerstvého lososa bez kůže a pokrájeného na kostičky, svazek kopru nasekaný nadrobno nebo 3 lžíce sterilovaného, šťáva z 1/2 až celého citronu, sůl, čerstvě mletý pepř, 1-2 kelímky smetany (poznámka), máslo nebo olivový olej Poznámka: smetanu už jsem do tohoto receptu použila všelijakou. Ideální je sladká tučná určená ke šlehání, ale je to výborné i z creme fraiche nebo zakysanou smetanou.

Příprava jídla

Přip přípravě s konzervovanýcm lososem: Pekáč vymažte máslem nebo vytřete olivovým olejem. Promíchejte v něm všechny ingredience a dejte zapéct do vyhřáté trouby (asi 180°C a 15-20 minut). Při přípravě s čerstvým lososem: Vše probíhá stejně, jen peču tak dlouho, dokud není losos pořádně udělaný. Netrvá to o moc déle.
REKLAMA

Přidat komentář