
Uživatelský
recept
recept
Telecí roláda
Popis receptu:
Recept patří do mého švestičkového období. Už nám opékané švestičky balené do slaninky lezly i ušima, tak jsem zbytek naložených využila jinak.
Autor: Jana Náhlovská
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
asi 1 kg pěkného kusu telecího masa na pečení pěkně připraveného na roládu, 20 dkg anglické slaniny, sušené švestky marinované ve slivovic asi 100gi, dijonská hořčice, sůl, čerstvě mletý pepř, olej
Příprava jídla
Telecí masi so připravíme na plát, který rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny a okapanými švestičkami. Zavineme do rolády a svážeme. Osolíme a opepříme i na povrchu.
V pekáči rozehřejeme olej a roládu za všech stran opečeme. Přidáme zbytek slaniny, podlijeme vývarem nebo vodou a dáme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka za občasného podlévání. Po vyjmutí odstraníme provázek a krájíme na plátky.
Podávám to nejraděiji se šťouchanými bramborami nebo s pyré z bramor a pastiňáku.
Přidat komentář