Tento recept vznikl díky naší komunitě a našim čtenářům.
Pokud chcete vyzkoušet raději některý z otestovaných receptů se značkou Garance kvality, ať se líbí – vybíráme pro vás.
Suroviny
asi 1 kg pěkného kusu telecího masa na pečení pěkně připraveného na roládu, 20 dkg anglické slaniny, sušené švestky marinované ve slivovic asi 100gi, dijonská hořčice, sůl, čerstvě mletý pepř, olej
Telecí masi so připravíme na plát, který rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny a okapanými švestičkami. Zavineme do rolády a svážeme. Osolíme a opepříme i na povrchu.
V pekáči rozehřejeme olej a roládu za všech stran opečeme. Přidáme zbytek slaniny, podlijeme vývarem nebo vodou a dáme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka za občasného podlévání. Po vyjmutí odstraníme provázek a krájíme na plátky.
Podávám to nejraděiji se šťouchanými bramborami nebo s pyré z bramor a pastiňáku.