Telecí roláda

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Telecí roláda

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

asi 1 kg pěkného kusu telecího masa na pečení pěkně připraveného na roládu, 20 dkg anglické slaniny, sušené švestky marinované ve slivovic asi 100gi, dijonská hořčice, sůl, čerstvě mletý pepř, olej
Telecí masi so připravíme na plát, který rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny a okapanými švestičkami. Zavineme do rolády a svážeme. Osolíme a opepříme i na povrchu. V pekáči rozehřejeme olej a roládu za všech stran opečeme. Přidáme zbytek slaniny, podlijeme vývarem nebo vodou a dáme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka za občasného podlévání. Po vyjmutí odstraníme provázek a krájíme na plátky. Podávám to nejraděiji se šťouchanými bramborami nebo s pyré z bramor a pastiňáku.
Autor: navarka

Obchod Apetit