0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Babiččiny české buchty

Babiččiny české buchty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

500 g polohrubé mouky, 80 g cukru, 100 g tuku nebo 8 lžic oleje, sůl, 2 žloutky, 30 g kvasnic, ¼ litru mléka (přibližně), citronová kůra, vanilkový cukr, trochu moučkového cukru na posypání

Náplň: 1 měkký tvaroh, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 lžíce mléka
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr a doprostřed uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, přilijeme polovinu vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potom přidáme vlahý tuk, příchutě a za postupného přilévání vlažného mléka, ve kterém jsme rozšlehali dva žloutky a trochu soli, vypracujeme vláčné, měkké těsto (nesmí se lepit na mísu a vařečku). Dáme na teplé místo a necháme vykynout - mělo by dvakrát zvětšit svůj objem. Z vykynutého těsta pomoučenou lžící vykrajujeme stejně velké kousky, rukou je rozmáčkneme na placku a plníme náplní. Okraje těsta přitiskneme k sobě, vytvoříme bochánky, které vedle sebe sázíme do olejem vymaštěného pekáče. Každou řadu pomastíme zvrchu i po stěnách buchet. Necháme ještě 5 minut na teplém místě nakynout. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme do zlatohněda. V průběhu pečení můžeme potírat olejem. Buchty jsou pak křehčí. Náplň: Cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme tvaroh, vanilkový cukr a je-li směs příliš hustá, zředíme ji trochou mléka. Pak vmícháme sníh z bílků. Na talíři sypeme moučkovým cukrem, můžeme ozdobit lístky meduňky.
Autor: olive83

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč