Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Babiččiny české buchty

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Babiččiny české buchty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

500 g polohrubé mouky, 80 g cukru, 100 g tuku nebo 8 lžic oleje, sůl, 2 žloutky, 30 g kvasnic, ¼ litru mléka (přibližně), citronová kůra, vanilkový cukr, trochu moučkového cukru na posypání

Náplň: 1 měkký tvaroh, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 lžíce mléka
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr a doprostřed uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, přilijeme polovinu vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potom přidáme vlahý tuk, příchutě a za postupného přilévání vlažného mléka, ve kterém jsme rozšlehali dva žloutky a trochu soli, vypracujeme vláčné, měkké těsto (nesmí se lepit na mísu a vařečku). Dáme na teplé místo a necháme vykynout - mělo by dvakrát zvětšit svůj objem. Z vykynutého těsta pomoučenou lžící vykrajujeme stejně velké kousky, rukou je rozmáčkneme na placku a plníme náplní. Okraje těsta přitiskneme k sobě, vytvoříme bochánky, které vedle sebe sázíme do olejem vymaštěného pekáče. Každou řadu pomastíme zvrchu i po stěnách buchet. Necháme ještě 5 minut na teplém místě nakynout. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme do zlatohněda. V průběhu pečení můžeme potírat olejem. Buchty jsou pak křehčí. Náplň: Cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme tvaroh, vanilkový cukr a je-li směs příliš hustá, zředíme ji trochou mléka. Pak vmícháme sníh z bílků. Na talíři sypeme moučkovým cukrem, můžeme ozdobit lístky meduňky.
Autor: olive83

Obchod Apetit