Paštika v mikrovlnce

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Paštika v mikrovlnce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

300g kuřecích jater-na kostičky,
150g westfálského boku (nebo libovější slaniny)-na kostičky,
100ml smetany ke šlehání,
2 lžíce hladké mouky,
1 vejce,
1 lžička koňaku,
sůl,
1 lžička paštikového koření (4 díly černého a bílého pepře,koriandru, muškátového květu, 2 díly zázvoru, bazalky, tymiánu, 1 díl bobkového listu, nového koření, kardamomu, hřebíčku, majoránky),
sádlo nebo želatina na zalití
Polovinu boku vypražíme na pánvi. V mixéru rozmixujeme najemno druhou polovinu boku, polovinu jater a po zchladnutí i vypražený bok-dodá paštice výbornou chuť. Do směsi opatrně vmícháme zbylé kostičky jater-paštika tak bude mít hezkou strukturu. Směs osolíme, okořeníme, vmícháme koňak, vejce, smetanu a mouku a pořádně promícháme. Rozdělíme do 4 misek nebo jiných formiček vhodných do mikrovlnky, zakryjeme potravinářskou folií a mikrovlníme při 700W 8-10min. Hotovou paštiku necháme mírně zchladnout a zalijeme roztaveným sádlem nebo želatinou rozpuštěnou v troše vývaru, aby povrch paštiky neoschl.
Autor: Anonym (neověřeno)

Obchod Apetit