Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Paštika v mikrovlnce

Popis receptu: 
V únorovém apetitu byly prima recepty na teriny, všechny ale s docela zdlouhavou přípravou. proto bych se s vámi chtěla podělit o recept na paštiku, která chutná fantasticky a je hotová raz dva.
Autor: Kateřina Hrušková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    300g kuřecích jater-na kostičky, 150g westfálského boku (nebo libovější slaniny)-na kostičky, 100ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 lžička koňaku, sůl, 1 lžička paštikového koření (4 díly černého a bílého pepře,koriandru, muškátového květu, 2 díly zázvoru, bazalky, tymiánu, 1 díl bobkového listu, nového koření, kardamomu, hřebíčku, majoránky), sádlo nebo želatina na zalití

Příprava jídla

Polovinu boku vypražíme na pánvi. V mixéru rozmixujeme najemno druhou polovinu boku, polovinu jater a po zchladnutí i vypražený bok-dodá paštice výbornou chuť. Do směsi opatrně vmícháme zbylé kostičky jater-paštika tak bude mít hezkou strukturu. Směs osolíme, okořeníme, vmícháme koňak, vejce, smetanu a mouku a pořádně promícháme. Rozdělíme do 4 misek nebo jiných formiček vhodných do mikrovlnky, zakryjeme potravinářskou folií a mikrovlníme při 700W 8-10min. Hotovou paštiku necháme mírně zchladnout a zalijeme roztaveným sádlem nebo želatinou rozpuštěnou v troše vývaru, aby povrch paštiky neoschl.
REKLAMA

Přidat komentář