Plněné krůtí stehno

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Plněné krůtí stehno

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

800 g vykostěného krůtího stehna, 1 cibule, 200 g žampionů, 1 lžíce másla, 2 lžíce sekané petrželky, sůl, pepř, 200 g krůtích jater, 3 lžíce oleje, 250 ml bílého vína, 4 lžíce smetany
Postup přípravy: Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli osmahneme na másle, přidáme žampiony a orestujeme. Přimícháme petrželku. Maso osolíme, potřeme žampionovou směsí a do středu dáme na kousky pokrájená játra. Maso překlopíme a okraje sepneme párátkem nebo ovážeme nití. Troubu rozpálíme na 200 °C. Rolky prudce osmahneme na oleji, dáme do pekáčku, podlijeme vínem a asi hodinu přikryté pečeme. Odklopíme a maso 20 minut dopékáme. Rolky vyjmeme, omáčku zjemníme smetanou a povaříme.
Autor: vlasacka

Obchod Apetit