Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Francouzské škvarky - rillettes

Popis receptu: 
z Apetitu 12/2009 - vynikající - pokud si pohrajete s přípravou v čase 3-4 hodin - delikátní. Jestli máte větší kastrol, doporučuji vyrobit násobek/ky - vděčný dárek pro rodinu a přátele. V první fázi přípravy se nezalekněte neuvěřitelné konzistence = "z toho nemůže nic smysluplného vzejít" - po 4 hodinách uvědomělé činnosti se vložené suroviny optimálně vyladí, je to franncouzský recept! Připravujte na opravdu mírném plameni a skutečně často promíchávejte, směs se nesmí přesmažit.
Autor: Ivana Gergelová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    300g vepřového sádla /vyškavařeného 500ml suchého bílého vína 2 cibule pokrájené nahrubo 1 snítka rozmarýnu 1-2 bobkové listy 1ks vepřové plece, pokrájené na kostky 200g uzeného vepř. bůčku bez kosti, na kostky mořská sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

V kastrole zvolna zahřívejte sádlo, víno, cibuli, rozmarýn a bobkovýl list, dokud se sádlo nerozpustí. Přidejte pokrájenou plec a bůček a na velmi mírném plameni zahřívejte 3-4 hodiny tak, aby se maso začalo rozpadat. Často promíchávejte. Děrovanou lžicí přendejte maso do mísy a vyjměte bylinky - ty, které se nerozpadly. Osolte a opepřete, promíchejte, příp. trochu podrťte vařečkou. Rozdělte i se sádlem do sklenic - ještě lépe kameniny - nechte vychladnout. Podávejte namazané na pečivu.
REKLAMA

Přidat komentář