Francouzské škvarky - rillettes

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Francouzské škvarky - rillettes

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu

Suroviny

300g vepřového sádla /vyškavařeného
500ml suchého bílého vína
2 cibule pokrájené nahrubo
1 snítka rozmarýnu
1-2 bobkové listy
1ks vepřové plece, pokrájené na kostky
200g uzeného vepř. bůčku bez kosti, na kostky
mořská sůl, čerstvě mletý pepř
V kastrole zvolna zahřívejte sádlo, víno, cibuli, rozmarýn a bobkovýl list, dokud se sádlo nerozpustí. Přidejte pokrájenou plec a bůček a na velmi mírném plameni zahřívejte 3-4 hodiny tak, aby se maso začalo rozpadat. Často promíchávejte. Děrovanou lžicí přendejte maso do mísy a vyjměte bylinky - ty, které se nerozpadly. Osolte a opepřete, promíchejte, příp. trochu podrťte vařečkou. Rozdělte i se sádlem do sklenic - ještě lépe kameniny - nechte vychladnout. Podávejte namazané na pečivu.
Autor: ivana g

Obchod Apetit