Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pudinkový štrůdl

Popis receptu: 
Zajímavá, citronovo-vanilková variace na jablečný koláč.
Autor: Kateřina Hrušková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    TĚSTO: 20 dkg hery, 40 dkg hladké mouky, 7 lžic mléka, 1 vejce, 2 lžíce citronové šťávy, kůra z 1 citronu, prášek do pečiva. NÁPLŇ: 1 kg jablek-nastrouhaných, 8 lžic cukru, 2 vanilkové cukry, 2 sáčky vanilkového pudinku, šťáva ze 2 citronů

Příprava jídla

Na vál prosijeme mouku promíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Do mouky nakrájíme heru, přidáme vejce, mléko, citronovou šťávu a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozdělíme na poloviny a z obou vyválíme plát mírně přesahující velikost plechu. Suroviny na náplň promícháme v míse. Plech vyložíme jedním plátem těsta a zvedneme okraje. Naplníme jablečnou směsí, přikryjeme druhým plátem těsta a okraje pevně přimáčkneme k sobě. Těsto propícháme vidličkou a pečeme na 180°C 25-30 min. dozlatova.
REKLAMA

Přidat komentář