0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pudinkový štrůdl

Pudinkový štrůdl

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

TĚSTO: 20 dkg hery, 40 dkg hladké mouky, 7 lžic mléka, 1 vejce, 2 lžíce citronové šťávy, kůra z 1 citronu, prášek do pečiva. NÁPLŇ: 1 kg jablek-nastrouhaných, 8 lžic cukru, 2 vanilkové cukry, 2 sáčky vanilkového pudinku, šťáva ze 2 citronů
Na vál prosijeme mouku promíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Do mouky nakrájíme heru, přidáme vejce, mléko, citronovou šťávu a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozdělíme na poloviny a z obou vyválíme plát mírně přesahující velikost plechu. Suroviny na náplň promícháme v míse. Plech vyložíme jedním plátem těsta a zvedneme okraje. Naplníme jablečnou směsí, přikryjeme druhým plátem těsta a okraje pevně přimáčkneme k sobě. Těsto propícháme vidličkou a pečeme na 180°C 25-30 min. dozlatova.
Autor: Anonym (neověřeno)

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč