0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Knedľa

Knedľa

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

ss
Smícháme hrnek mléka, dva žloutky, hrnek polohrubé mouky, ani ne lžičku soli a dva rohlíky pokrájené na kostičky. Přidáme sníh ze dvou bílků. Těsto nalijeme (naběračkou) do dvou mikrotenových sáčků 20 x 30 cm, vložíme do hrnce s vroucí vodou, sáčky necháme vyčnívat přes okraj hrnce a obsah částečně přikryjeme pokličkou. Vaříme asi pětadvacet minut,v polovině vaření obrátíme. Jeden uvařený knedlík na zkoušku vyklopíme (dobře to jde, když sáček nafoukneme) a překrojíme. Pokud ještě není hotový, vrátíme ho do sáčku a ještě chvíli vaříme. Krájíme nití. Výsledek je tak skvělý, že je velká část rodiny jí samostatně!
Autor: smondrkova

Obchod Apetit