Suroviny
Pro jednu osobu:
hrst rukoly
kousek mrkve
50g vepřové šunky
1/4l zeleninového vývaru
máslo
lžíce hladké mouky
zakysaná smetana
hrst rukoly
kousek mrkve
50g vepřové šunky
1/4l zeleninového vývaru
máslo
lžíce hladké mouky
zakysaná smetana
Na troše másla si osmažíme šunku a česnek. Poté přidáme natrhanou rukolu a mrkev nakrájenou na nudličky. Vše ještě jemně zasmažíme a zalijeme vývarem. Vaříme nejdéle 10 minut a ke konci vložíme kousek másla smíchaný se lžící mouky. Lehce necháme provařit a můžeme podávat s jednou či dvěma lžícemi zakysané smetany.
Je možno jakkoliv barevně obměnit, např.: trocha sterilované kukuřice, vejce vařené natvrdo, loupané rajče apod.
Jako vsadku doporučuji pečené brambory nebo červenou řepu.