Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jarní polévka s rukolou

Popis receptu: 
Svěží variace barev na talíři povzbudí příslibem jara, i když je za oknem ještě únorová plískanice.
Autor: Kateřina Kleinerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    Pro jednu osobu: hrst rukoly kousek mrkve 50g vepřové šunky 1/4l zeleninového vývaru máslo lžíce hladké mouky zakysaná smetana

Příprava jídla

Na troše másla si osmažíme šunku a česnek. Poté přidáme natrhanou rukolu a mrkev nakrájenou na nudličky. Vše ještě jemně zasmažíme a zalijeme vývarem. Vaříme nejdéle 10 minut a ke konci vložíme kousek másla smíchaný se lžící mouky. Lehce necháme provařit a můžeme podávat s jednou či dvěma lžícemi zakysané smetany. Je možno jakkoliv barevně obměnit, např.: trocha sterilované kukuřice, vejce vařené natvrdo, loupané rajče apod. Jako vsadku doporučuji pečené brambory nebo červenou řepu.
REKLAMA

Přidat komentář