Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 25 min
2,6 (5x)
29. 4. 2024
Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
Apetit
Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
Apetit


Velmi snadné
< 25 min
2,6 (5x)

První šéfredaktorka Apetitu Hana Michopulu má časopis spojený s receptem na vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou. „Chtěli jsme dělat osvětu, ale zároveň jsme nemohli čtenáře vylekat. A tak jsme dnes už známou šakšuku zjednodušili na pečená rajčata,“ vysvětluje. Tenhle recept má dodnes zástupy fanoušků nejen v redakci, ale i mezi čtenáři. Ať už je budete tato vejce podávat jako sytou snídani nebo rychlou večeři, nešlápnete vedle. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1120 kcal
  • Bílkoviny 81 g
  • Sacharidy 134.5 g
  • Tuky 27 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Shakshuka: Snadná a zdravá izraelská snídaně z jedné pánve, kterou si zamilujete dTest testoval rajčata v plechovce, výsledky z laboratoře nemile překvapily. V čem měly konzervy problémy?

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

2,6/5

Hodnocení receptu

2,6/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/5

Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Lembas

Lembas: Elfský chléb z Tolkienovy Středozemě si získal oblibu na internetu. Co to přesně je a jak ho připravit?

Pokud můžeme nějaký fiktivní pokrm označit za ikonický, pak je to jistě lembas – elfský chléb z Tolkienovy Středozemě. Tento výživný pokrm, který se objevuje například v trilogii Pán prstenů, si oblíbili nejen hrdinové příběhu, ale i fanoušci po celém světě. Ačkoli není možné přesně zreprodukovat jeho kouzelnou sílu, inspirace tímto mytickým pokrmem pronikla i do moderní kuchyně.