Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou

3.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 25 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2240 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 269 g
Tuky 54 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

První šéfredaktorka Apetitu Hana Michopulu má časopis spojený s receptem na vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou. „Chtěli jsme dělat osvětu, ale zároveň jsme nemohli čtenáře vylekat. A tak jsme dnes už známou šakšuku zjednodušili na pečená rajčata,“ vysvětluje. Tenhle recept má dodnes zástupy fanoušků nejen v redakci, ale i mezi čtenáři. Ať už je budete tato vejce podávat jako sytou snídani nebo rychlou večeři, nešlápnete vedle. 

Související recepty

Suroviny

1 konzerva, můžete použít i jiné: červené, černé nebo klidně směs
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 4 ks
nakrájené na plátky
rajčata cherry 1 hrst
k podávání

Postup

1

Rajčata a fazole vyklopte do pánve nebo mělké zapékací mísy. Vařte 10 minut nebo až se množství tekutiny zredukuje. Osolte, pokud je třeba, a opepřete podle chuti. Vmíchejte špenát a vařte dalších 5 minut, dokud nezvadne.

2

Rozehřejte gril v troubě na střední teplotu. Do směsi udělejte lžící čtyři důlky a do každého z nich rozklepněte jedno vejce. Do směsi vložte šunku, rozložte hrst třešňových rajčátek a grilujte 4–5 minut nebo až jsou bílky zcela tuhé a žloutky stále tekuté. Podávejte s žitným chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/5

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...