Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 25 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2240 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 269 g
Tuky 54 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

První šéfredaktorka Apetitu Hana Michopulu má časopis spojený s receptem na vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou. „Chtěli jsme dělat osvětu, ale zároveň jsme nemohli čtenáře vylekat. A tak jsme dnes už známou šakšuku zjednodušili na pečená rajčata,“ vysvětluje. Tenhle recept má dodnes zástupy fanoušků nejen v redakci, ale i mezi čtenáři. Ať už je budete tato vejce podávat jako sytou snídani nebo rychlou večeři, nešlápnete vedle. 

Suroviny

1 konzerva, můžete použít i jiné: červené, černé nebo klidně směs
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 4 ks
nakrájené na plátky
rajčata cherry 1 hrst
k podávání

Postup

1

Rajčata a fazole vyklopte do pánve nebo mělké zapékací mísy. Vařte 10 minut nebo až se množství tekutiny zredukuje. Osolte, pokud je třeba, a opepřete podle chuti. Vmíchejte špenát a vařte dalších 5 minut, dokud nezvadne.

2

Rozehřejte gril v troubě na střední teplotu. Do směsi udělejte lžící čtyři důlky a do každého z nich rozklepněte jedno vejce. Do směsi vložte šunku, rozložte hrst třešňových rajčátek a grilujte 4–5 minut nebo až jsou bílky zcela tuhé a žloutky stále tekuté. Podávejte s žitným chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/5

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...