První šéfredaktorka Apetitu Hana Michopulu má časopis spojený s receptem na vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou. „Chtěli jsme dělat osvětu, ale zároveň jsme nemohli čtenáře vylekat. A tak jsme dnes už známou šakšuku zjednodušili na pečená rajčata,“ vysvětluje. Tenhle recept má dodnes zástupy fanoušků nejen v redakci, ale i mezi čtenáři. Ať už je budete tato vejce podávat jako sytou snídani nebo rychlou večeři, nešlápnete vedle.
Suroviny
Postup
Rajčata a fazole vyklopte do pánve nebo mělké zapékací mísy. Vařte 10 minut nebo až se množství tekutiny zredukuje. Osolte, pokud je třeba, a opepřete podle chuti. Vmíchejte špenát a vařte dalších 5 minut, dokud nezvadne.
Rozehřejte gril v troubě na střední teplotu. Do směsi udělejte lžící čtyři důlky a do každého z nich rozklepněte jedno vejce. Do směsi vložte šunku, rozložte hrst třešňových rajčátek a grilujte 4–5 minut nebo až jsou bílky zcela tuhé a žloutky stále tekuté. Podávejte s žitným chlebem.