První šéfredaktorka Apetitu Hana Michopulu má časopis spojený s receptem na vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou. „Chtěli jsme dělat osvětu, ale zároveň jsme nemohli čtenáře vylekat. A tak jsme dnes už známou šakšuku zjednodušili na pečená rajčata,“ vysvětluje. Tenhle recept má dodnes zástupy fanoušků nejen v redakci, ale i mezi čtenáři. Ať už je budete tato vejce podávat jako sytou snídani nebo rychlou večeři, nešlápnete vedle.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1120 kcal
- Bílkoviny 81 g
- Sacharidy 134.5 g
- Tuky 27 g
Postup přípravy
- Shakshuka: Snadná a zdravá izraelská snídaně z jedné pánve, kterou si zamilujete dTest testoval rajčata v plechovce, výsledky z laboratoře nemile překvapily. V čem měly konzervy problémy?
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
2,6/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/5
Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.