Připravte si poke bowl – havajskou misku, jejímž základem je dobře ochucená suši rýže. Na ni si můžete dát vše, na co máte chuť nebo co najdete v lednici. Zkuste třeba kombinaci zeleniny a lososa ochuceného Teriyaki omáčkou Lee Kum Kee.
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C a zapněte gril. Lososa nakrájejte na kostky o velikosti 2,5 cm, dejte do mísy, přidejte Teriyaki omáčku a promíchejte. Lososa vložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte cca 5 minut.
Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu doměkka. Obvykle to trvá 20–25 minut. Jakmile je rýže hotová (trochu lepkavá), přidejte rýžový ocet a špetku soli, zamíchejte a nechte zcela vychladnout.
Mrkev nakrájejte na julienne, avokádo na malé kostky. Do misky rozdělte rýži, na ni pak kukuřici, sójové boby edamame, avokádo, mrkev, teriyaki lososa a vše posypte sezamovými semínky a kořením furikake.
Teriyaki omáčka Lee Kum Kee je vytvořena z kvalitní sójové omáčky a směsi vybraných koření. Nabízí nezaměnitelnou sladkokyselou chuť s nádechem lahodného umami. Její výhodou – kromě skvělé chuti – je i to, že je bez aromat, barviv či konzervantů. Její chuť si zamilujete na první ochutnání a sklenička vám vydrží v lednici dlouho, na ochucení stačí málo.