Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pestrobarevná miska Poke bowl
AD
Poke bowl
ZDROJ: Lee Kum Kee
sdílet:

Pestrobarevná miska Poke bowl

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 25 minut Snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2172 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 235 g
Tuky 82 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si poke bowl – havajskou misku, jejímž základem je dobře ochucená suši rýže. Na ni si můžete dát vše, na co máte chuť nebo co najdete v lednici. Zkuste třeba kombinaci zeleniny a lososa ochuceného Teriyaki omáčkou Lee Kum Kee.

 

Měření

Suroviny

losos 400 g
terijaki omáčka 5 PL
Lee Kum Kee
rýže 220 g
sushi
rýžový ocet 2 PL
mrkev 1 ks
mražená kukuřice 100 g
spařené
sójové boby edamame 100 g
loupané
sezamová semínka 1 PL
opražená
koření 2 PL
furikake

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C a zapněte gril. Lososa nakrájejte na kostky o velikosti 2,5 cm, dejte do mísy, přidejte Teriyaki omáčku a promíchejte. Lososa vložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte cca 5 minut.

2

Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu doměkka. Obvykle to trvá 20–25 minut. Jakmile je rýže hotová (trochu lepkavá), přidejte rýžový ocet a špetku soli, zamíchejte a nechte zcela vychladnout. 

3

Mrkev nakrájejte na julienne, avokádo na malé kostky. Do misky rozdělte rýži, na ni pak kukuřici, sójové boby edamame, avokádo, mrkev, teriyaki lososa a vše posypte sezamovými semínky a kořením furikake. 

Teriyaki omáčka Lee Kum Kee je vytvořena z kvalitní sójové omáčky a směsi vybraných koření. Nabízí nezaměnitelnou sladkokyselou chuť s nádechem lahodného umami. Její výhodou – kromě skvělé chuti – je i to, že je bez aromat, barviv či konzervantů. Její chuť si zamilujete na první ochutnání a sklenička vám vydrží v lednici dlouho, na ochucení stačí málo. 

Apetit magazín