Pozor, těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou jsou prudce návykové. Je to jen pár surovin, ale chutná to absolutně fantasticky. Při focení jsme se o těstoviny málem poprali. Možná jste doteď váhali, zda si sezamovou pastu tahini pořídit. Jak ovšem vidíte, neuplatníte ji pouze při přípravě hummusu, využití najde i při přípravě omáček a překvapivě ji můžete přidat i do těsta na čokoládovou bábovku.
Suroviny
Postup
Na omáčku promixujte v robotu s noži všechny ingredience.
Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu, aby byly al dente. Slijte a uschovejte 125 ml vody z vaření. K těstovinám v hrnci přidejte špenát a promíchejte, aby zavadl. Přidejte omáčku a promíchejte, povolte trochou vody z vaření těstovin. Podávejte sypané mandlemi.
NĚCO NAVÍC
Kopr s mátou možná působí jako netradiční kombinace, ale funguje skvěle. Nebojte se ale bylinky vyměnit za jiné. To samé platí o mandlích, zkuste příště třeba lískové ořechy.