Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 15 min
5,0 (4x)
29. 4. 2024
Těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou
Apetit
Těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou
Apetit


Velmi snadné
< 15 min
5,0 (4x)

Pozor, těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou jsou prudce návykové. Je to jen pár surovin, ale chutná to absolutně fantasticky. Při focení jsme se o těstoviny málem poprali. Možná jste doteď váhali, zda si sezamovou pastu tahini pořídit. Jak ovšem vidíte, neuplatníte ji pouze při přípravě hummusu, využití najde i při přípravě omáček a překvapivě ji můžete přidat i do těsta na čokoládovou bábovku


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 464.75 kcal
  • Bílkoviny 20.25 g
  • Sacharidy 29.75 g
  • Tuky 26.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/5

Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.