Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou
Těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 15 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1859 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 119 g
Tuky 106 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou jsou prudce návykové. Je to jen pár surovin, ale chutná to absolutně fantasticky. Při focení jsme se o těstoviny málem poprali. Možná jste doteď váhali, zda si sezamovou pastu tahini pořídit. Jak ovšem vidíte, neuplatníte ji pouze při přípravě hummusu, využití najde i při přípravě omáček a překvapivě ji můžete přidat i do těsta na čokoládovou bábovku

Související recepty

Suroviny

mandle 1 hrst
neloupané, pražené, nasekané nahrubo
Na omáčku
tahini 140 g
klasická nebo light
voda 160 ml
česnek 1 stroužek
drcený
máta
pár lístků, nasekaných
kopr 2 PL
nasekaný
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na omáčku promixujte v robotu s noži všechny ingredience.

2

Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu, aby byly al dente. Slijte a uschovejte 125 ml vody z vaření. K těstovinám v hrnci přidejte špenát a promíchejte, aby zavadl. Přidejte omáčku a promíchejte, povolte trochou vody z vaření těstovin. Podávejte sypané mandlemi.

NĚCO NAVÍC
Kopr s mátou možná působí jako netradiční kombinace, ale funguje skvěle. Nebojte se ale bylinky vyměnit za jiné. To samé platí o mandlích, zkuste příště třeba lískové ořechy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/5

Apetit magazín