
Uživatelský
recept
recept
Tvarohový koláč s hruškami
Popis receptu:
lehké
Autor: Ivana Kadochová
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
těsto:
150g netučného tvarohu
6PL oleje
1 vejce
2 vanilkové cukry
300g polohrubé mouky
3čl kypřícího prášku
1PL kakaa
obložení:
250g netučného tvarohu
3 vejce
250ml kysané smetany
75g cukru
1 vanilkový cukr
1PL škrobu
špetka mletého hřebíčku
1kg hrušek nebo velká sklenice kompotu
šťáva z 1 citrónu
Příprava jídla
Utřeme tvaroh, olej, vejce,vanilkový cukr a sůl. Smícháme mouku, kypřící prášek a kakao a vmícháme do tvarohové hmoty. Z těsta vyválíme plát a dáme na plech.
Žloutky utřeme s tvarohem, smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a škrobovou moučkou. Nakonec vmícháme hřebíček a sníh z bílků.
Na těsto dáme pokrájené hrušky a zalijeme tvarohem.
Pečeme 40-50min. na 170°C.
Přidat komentář