
Uživatelský
recept
recept
Salat z cakanky s mortadelou
Popis receptu:
Zdravy, farebny a vyborny!
Autor: Jarmila Kolesárova
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
400 g redkoviek (bielej)
200 g cakanky
400 g mortadely
2 cervene cibule
200 g kukurice z konzervy
1 zvazok petrzelky
2 PL octa
4 pl oleja
stipka koriandra
Příprava jídla
Redkovky ocistime, umyjeme a nakrajame na tenke platky. Salat radicchio (cervena cakanka) oplachneme, nechame odkvapkat a potom ho nakrajame rovnako ako mortadelu na pasiky. Cibulu osupeme, rozpolime a nakrajame na tenke platky.
Kukuricu nechame odkvapkat a v miske zlahka premiesame s redkovkami, cibulou a mortadelou.
Umytu petrzelku osusime a nadrobno posekame.
Ocot dobre rzmiesame s petrzelkou, koriandrom a olejom. Marinadou zalejeme salat a setrne premiesame, niekolko minut nechame ulezat. Rozdelime na styri taniere a podla chuti podavame s celozrnnym pecivom alebo bielym chlebom.
Přidat komentář