Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Haricots blancs à la bretonne - Bílé fazole po bretaňsku

Popis receptu: 
Tradiční recept; ne jako česká varianta s kečupem a párkem...
Autor: Jiří Korytář
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Ingredience pro 4 osoby: 2 kg neloupaných fazolí 3 cibule 2 hřebíčky 1 mrkev 2 stroužky česneku 1 bouquet garni 2 rajčata 40 g másla 1 dl bílého vína, 1 polévková lžíce rajčatového pyré (koncentrátu, protlaku) 1 polévková lžíce nasekané petržele sůl pepř

Příprava jídla

1) Namočit fazole na 2h (záleží na jejich tvrdosti, klidně přes noc), nechat okapat. 2) Uvařit je společně s 2 cibulemi, (se zapíchnutým hřebíčkem), s mrkví, stroužkem česneku a s bouquet garni. 3) V mezičase si připravit bretaňskou omáčku: oloupat a nakrájet nadrobno 1 cibuli a stroužek česneku; spařit, oloupat a zbavit semínek rajčata a nakrájet je na kostičky; v kastrůlku rozpustit 20g másla, osmahnout do zlatova cibuli, zalít bílím vínem a zredukovat na polovinu. Přidat rajčata, rajský koncentrát (protlak), česnek; dochutit solí a pepřem a nechat 15min vařit. 4) Do omáčky vmíchat fazole a zbylé máslo, ozdobit petrželí a servírovat.
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Ještě by to chtělo napsat, které bylinky zde bouquet garni obsahuje.
Obrazek uzivatele
Bohužel se nejedná o redakční recept, ale o uživatelský, takže bylinky doplnit nemůžeme. Třeba je ovšem dodá sam autor.

Přidat komentář