0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Haricots blancs à la bretonne - Bílé fazole po bretaňsku

Haricots blancs à la bretonne - Bílé fazole po bretaňsku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

Ingredience pro 4 osoby:
2 kg neloupaných fazolí
3 cibule
2 hřebíčky
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 bouquet garni
2 rajčata
40 g másla
1 dl bílého vína,
1 polévková lžíce rajčatového pyré (koncentrátu, protlaku)
1 polévková lžíce nasekané petržele
sůl
pepř
1) Namočit fazole na 2h (záleží na jejich tvrdosti, klidně přes noc), nechat okapat. 2) Uvařit je společně s 2 cibulemi, (se zapíchnutým hřebíčkem), s mrkví, stroužkem česneku a s bouquet garni. 3) V mezičase si připravit bretaňskou omáčku: oloupat a nakrájet nadrobno 1 cibuli a stroužek česneku; spařit, oloupat a zbavit semínek rajčata a nakrájet je na kostičky; v kastrůlku rozpustit 20g másla, osmahnout do zlatova cibuli, zalít bílím vínem a zredukovat na polovinu. Přidat rajčata, rajský koncentrát (protlak), česnek; dochutit solí a pepřem a nechat 15min vařit. 4) Do omáčky vmíchat fazole a zbylé máslo, ozdobit petrželí a servírovat.
Autor: georgesc

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč