Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Haricots blancs à la bretonne - Bílé fazole po bretaňsku
Haricots blancs à la bretonne - Bílé fazole po bretaňsku


< 30 min
0,0 (0x)

1) Namočit fazole na 2h (záleží na jejich tvrdosti, klidně přes noc), nechat okapat. 2) Uvařit je společně s 2 cibulemi, (se zapíchnutým hřebíčkem), s mrkví, stroužkem česneku a s bouquet garni. 3) V mezičase si připravit bretaňskou omáčku: oloupat a nakrájet nadrobno 1 cibuli a stroužek česneku; spařit, oloupat a zbavit semínek rajčata a nakrájet je na kostičky; v kastrůlku rozpustit 20g másla, osmahnout do zlatova cibuli, zalít bílím vínem a zredukovat na polovinu. Přidat rajčata, rajský koncentrát (protlak), česnek; dochutit solí a pepřem a nechat 15min vařit. 4) Do omáčky vmíchat fazole a zbylé máslo, ozdobit petrželí a servírovat.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu