Haricots blancs à la bretonne - Bílé fazole po bretaňsku

Haricots blancs à la bretonne - Bílé fazole po bretaňsku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

Ingredience pro 4 osoby:
2 kg neloupaných fazolí
3 cibule
2 hřebíčky
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 bouquet garni
2 rajčata
40 g másla
1 dl bílého vína,
1 polévková lžíce rajčatového pyré (koncentrátu, protlaku)
1 polévková lžíce nasekané petržele
sůl
pepř
1) Namočit fazole na 2h (záleží na jejich tvrdosti, klidně přes noc), nechat okapat. 2) Uvařit je společně s 2 cibulemi, (se zapíchnutým hřebíčkem), s mrkví, stroužkem česneku a s bouquet garni. 3) V mezičase si připravit bretaňskou omáčku: oloupat a nakrájet nadrobno 1 cibuli a stroužek česneku; spařit, oloupat a zbavit semínek rajčata a nakrájet je na kostičky; v kastrůlku rozpustit 20g másla, osmahnout do zlatova cibuli, zalít bílím vínem a zredukovat na polovinu. Přidat rajčata, rajský koncentrát (protlak), česnek; dochutit solí a pepřem a nechat 15min vařit. 4) Do omáčky vmíchat fazole a zbylé máslo, ozdobit petrželí a servírovat.
Autor: georgesc

Obchod Apetit