0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lahodný perník s třešněmi a bílou čokoládou

Lahodný perník s třešněmi a bílou čokoládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

100g másla
20g vanilkového cukru (1 balíček)
180g krupicového cukru
180g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
trochu rumu
2 vejce
7 lžic mléka
třešňový džem
poleva z bílé čokolády
1. Troubu předehřejeme na 180C°, horkovzdušnou na 160C° 2. Zpracujeme máslo, přesátou mouku, cukr, vanilkový cukr, mléko, vejce, prášek do pečiva. Můžeme přidat trochu rumu. Těsto by němelo býr příliš husté - mělo by pomalu stékat z vařečky. Pokud nestéká, přidejte ještě mléko. 3. Máslem vymažeme menší pekáč (cca 20x30 cm). Pokud pečete v klasickém pekáči, násobte ingredience dvakrát. Můžeme použít i papír na pečení 4. Těsto dáme péct na 30-40 minut dozlatova. 5. Upečený perník necháme vychladnout, rozřízneme horizontálně napůl, natřeme džemem a znovu přiklopíme. 6. Polevu z bílé čokolády rozpustíme v lázni nebo v sáčku (podle toho jakou koupíte). Perník můžeme čokoládou pomazat, nebo pokropit. Osobně doporučuji nebát se větší vrstvy bílé čokolády. V kombinaci s třešněmi je opravdu výborná!
Autor: keenoncoffee

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč