1. Troubu předehřejeme na 180C°, horkovzdušnou na 160C°
2. Zpracujeme máslo, přesátou mouku, cukr, vanilkový cukr, mléko, vejce, prášek do pečiva. Můžeme přidat trochu rumu. Těsto by němelo býr příliš husté - mělo by pomalu stékat z vařečky. Pokud nestéká, přidejte ještě mléko.
3. Máslem vymažeme menší pekáč (cca 20x30 cm). Pokud pečete v klasickém pekáči, násobte ingredience dvakrát. Můžeme použít i papír na pečení
4. Těsto dáme péct na 30-40 minut dozlatova.
5. Upečený perník necháme vychladnout, rozřízneme horizontálně napůl, natřeme džemem a znovu přiklopíme.
6. Polevu z bílé čokolády rozpustíme v lázni nebo v sáčku (podle toho jakou koupíte). Perník můžeme čokoládou pomazat, nebo pokropit.
Osobně doporučuji nebát se větší vrstvy bílé čokolády. V kombinaci s třešněmi je opravdu výborná!
Suroviny
Porce
6
Suroviny
Porce
6