Lahodný perník s třešněmi a bílou čokoládou

Lahodný perník s třešněmi a bílou čokoládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

100g másla
20g vanilkového cukru (1 balíček)
180g krupicového cukru
180g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
trochu rumu
2 vejce
7 lžic mléka
třešňový džem
poleva z bílé čokolády
1. Troubu předehřejeme na 180C°, horkovzdušnou na 160C° 2. Zpracujeme máslo, přesátou mouku, cukr, vanilkový cukr, mléko, vejce, prášek do pečiva. Můžeme přidat trochu rumu. Těsto by němelo býr příliš husté - mělo by pomalu stékat z vařečky. Pokud nestéká, přidejte ještě mléko. 3. Máslem vymažeme menší pekáč (cca 20x30 cm). Pokud pečete v klasickém pekáči, násobte ingredience dvakrát. Můžeme použít i papír na pečení 4. Těsto dáme péct na 30-40 minut dozlatova. 5. Upečený perník necháme vychladnout, rozřízneme horizontálně napůl, natřeme džemem a znovu přiklopíme. 6. Polevu z bílé čokolády rozpustíme v lázni nebo v sáčku (podle toho jakou koupíte). Perník můžeme čokoládou pomazat, nebo pokropit. Osobně doporučuji nebát se větší vrstvy bílé čokolády. V kombinaci s třešněmi je opravdu výborná!
Autor: keenoncoffee

Obchod Apetit