Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Lahodný perník s třešněmi a bílou čokoládou

Popis receptu: 
Úžásná kombinace bílé čokolády a třešní rozjasní i deštivé odpoledne.
Autor: Nikol Holická
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    100g másla 20g vanilkového cukru (1 balíček) 180g krupicového cukru 180g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva trochu rumu 2 vejce 7 lžic mléka třešňový džem poleva z bílé čokolády

Příprava jídla

1. Troubu předehřejeme na 180C°, horkovzdušnou na 160C° 2. Zpracujeme máslo, přesátou mouku, cukr, vanilkový cukr, mléko, vejce, prášek do pečiva. Můžeme přidat trochu rumu. Těsto by němelo býr příliš husté - mělo by pomalu stékat z vařečky. Pokud nestéká, přidejte ještě mléko. 3. Máslem vymažeme menší pekáč (cca 20x30 cm). Pokud pečete v klasickém pekáči, násobte ingredience dvakrát. Můžeme použít i papír na pečení 4. Těsto dáme péct na 30-40 minut dozlatova. 5. Upečený perník necháme vychladnout, rozřízneme horizontálně napůl, natřeme džemem a znovu přiklopíme. 6. Polevu z bílé čokolády rozpustíme v lázni nebo v sáčku (podle toho jakou koupíte). Perník můžeme čokoládou pomazat, nebo pokropit. Osobně doporučuji nebát se větší vrstvy bílé čokolády. V kombinaci s třešněmi je opravdu výborná!
REKLAMA

Přidat komentář