Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Lilky s parmezánem

Popis receptu: 
Ital
Autor: Alena Hoznauerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Lilek (nejlépe kulatý), sůl, hladká mouka, arašídový olej, cibulka, rajčata, mozzarela, parmazán, bazalka

Příprava jídla

Lilek nakrájejte na podélné, asi dva až tři centimetry vysoké řízky. Nakrájené plátky lilku nejprve posolte a nechte zhruba půlhodinu takzvaně vypotit, aby nebyly hořké. Potom kapičky tekutiny na plátcích osušte papírovou utěrkou. Plátky obalte v hladké mouce a osmažte je na oleji. Emanuele používá arašídový, který nemá žádnou charakteristickou vůni ani chuť. Po opečení nechte přebytečný olej z lilku odsát na papírovém ubrousku. Dál budete potřebovat hotový koncentrát z rajčat nebo si připravte vlastní rajčatovou omáčku sugo. Jednoduše necháte v rendlíku zesklovatět cibulku a zezlátnout na drobno pokrájenou cibulku, pak k ní přidejte spařená, oloupaná a propasírovaní rajčata. Chviličku povařte, aby se chutě smísily a stáhněte z ohně. Pak už si nakrájejte na plátky mozarellu a můžete začít pokládat jednotlivé vrstvy surovin do zapékací misky. Na dno dejte trochu omáčky z rajčat, trochu přes sebe na ni poskládejte plátky osmažených lilků. Na ně plátky mozarelly a navrch nastrouhejte parmazán. Opět přijde na řadu vrstvička rajčatové omáčky, do ní natrhejte pár čerstvých lístků bazalky, na to opět plátky lilku a plátky mozarelly. Tímto způsobem pokračujte až nahoru, poslední vrstvu ale nesmí tvořit mozarella, jen rajčatová omáčka s kousky bazalky a nastrouhaný parmazán. V troubě zapékejte asi dvacet až třicet minut při 180 stupních.
REKLAMA

Přidat komentář