vepřové ala oliva

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

vepřové ala oliva

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

4 vepřové řízky z kotlete bez kosti
rozinky
cibulka (charlott) prostě ta fialová - má větší říz
cherry rajčátka
koření: sůl, pepř, gyros koření
olivový olej (dle vašeho oka)
Řízky opepřete a osolte, prolněte do nich gyros koření. Cibuli nakrájejte, rajčátka také. Dejte okořeněné řízky společně s cibulí a rajčátky do skleněné zapékací mísy s víkem, zalijte vodou a olivovým olejem, dodejte rozinky..a přikryjte. Formu i s masem dejte do ledničky tak na 3 hodiny. Po třech hodinách rozehřejte troubu na 200 stupňů a vložte do ní zapékací formu, (přikrytou). Pečeme asi 45 minut a po té odkryjeme a necháme v troubě při stejných stupních dalších 30 minut (možná 15 u programu grill), dokud maso nezíská barvu a šťáva se nezačně měnit do výpeku. Podáváme se zeleninovým salátem - brambory opravdu nejsou třeba.
Autor: miriseda

Obchod Apetit