Venčeky z odpaľovaneho cesta

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Venčeky z odpaľovaneho cesta

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

1/4 l vody
9dkg cery
4 vajcia
14 dkg hrubej múky
stipku soli

plnka:
1/2 masla (250)
1/4 l mlieka (pol. litra)
2,5 lyž.zlateho klasu (5 lyž.)
13 dkg cukru (26dkg)
vanilkovy cukor
Do vody dáme soľ a ceru a nechame zovrieť.Keď zovrie, vysipeme pomaly múku, odtiahneme na kraj šporáka a miešame až vznikne z cesta hladká hrudka. Potom ešte do tepleho primiešame po jednom vajičku a zakaždým dobre zamiešame. Ešte teple cesto dáme do vrecúška a vytlačime na plech venčeky dvakrat dookola. Peču sa veľmi horúcej rúre. plnka: urobit ako puding a dat do toho maslo
Autor: conni3

Obchod Apetit