
Uživatelský
recept
recept
Delia Smith: Čokoládový krém z ricotty
Popis receptu:
Elegantní sladká tečka, která nedá moc práce, zato slibuje hodně komplimentů...
Autor: Paulína Sabová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
Na 4 porce:
150 g tmavé čokolády se 70–75 % podílu kakaa
250 g ricotty
1 polévková lžíce bílého rumu
2 lžíce třtinového cukru
200 ml crème fraîche (nebo zakysané smetany)
Příprava jídla
•Rozpusťte 100 g čokolády ve vodní lázni. Zbylou čokoládu nalámejte, rozmixujte a dejte stranou.
•Důkladně rozmíchejte ricottu, rum, cukr a dvě lžíce crème fraîche. Přidejte k rozpuštěné čokoládě a míchejte, až vznikne hladká směs. Do té zamíchejte jednu lžíci namleté čokolády.
•Rozdělte krém do 4 sklenic nebo šálků, navrch přidejte zbytek crème fraîche a posypte čokoládou.
Přidat komentář