Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Delia Smith: Čokoládový krém z ricotty

Popis receptu: 
Elegantní sladká tečka, která nedá moc práce, zato slibuje hodně komplimentů...
Autor: Paulína Sabová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Na 4 porce: 150 g tmavé čokolády se 70–75 % podílu kakaa 250 g ricotty 1 polévková lžíce bílého rumu 2 lžíce třtinového cukru 200 ml crème fraîche (nebo zakysané smetany)

Příprava jídla

•Rozpusťte 100 g čokolády ve vodní lázni. Zbylou čokoládu nalámejte, rozmixujte a dejte stranou. •Důkladně rozmíchejte ricottu, rum, cukr a dvě lžíce crème fraîche. Přidejte k rozpuštěné čokoládě a míchejte, až vznikne hladká směs. Do té zamíchejte jednu lžíci namleté čokolády. •Rozdělte krém do 4 sklenic nebo šálků, navrch přidejte zbytek crème fraîche a posypte čokoládou.
REKLAMA

Přidat komentář