Delia Smith: Čokoládový krém z ricotty

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Delia Smith: Čokoládový krém z ricotty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

Na 4 porce:

150 g tmavé čokolády se 70–75 % podílu kakaa
250 g ricotty
1 polévková lžíce bílého rumu
2 lžíce třtinového cukru
200 ml crème fraîche (nebo zakysané smetany)
•Rozpusťte 100 g čokolády ve vodní lázni. Zbylou čokoládu nalámejte, rozmixujte a dejte stranou. •Důkladně rozmíchejte ricottu, rum, cukr a dvě lžíce crème fraîche. Přidejte k rozpuštěné čokoládě a míchejte, až vznikne hladká směs. Do té zamíchejte jednu lžíci namleté čokolády. •Rozdělte krém do 4 sklenic nebo šálků, navrch přidejte zbytek crème fraîche a posypte čokoládou.

Obchod Apetit