Pomazánka z čočky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Pomazánka z čočky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

100g červené čočky
500 ml vody
lžička majoránky
lžička mletého kmínu
lžička koriandru
bobkový list
česnek
150g okari nebo tofu
olej
cibule
lžička oregána
lžička mleté papriky
hořtice
sójová omáčka
čočku přebereme, propláchneme ve vodě a s uvedeným kořením ji uvaříme pomalým varem úplně do měkka. Mám vyzkoušeno, že je čočka většinou právě měkká, až se uvedené množství vody vydusí až do dna. Uvařenou čočku necháme prochladnout, bobkový list vyjmeme a čočku pak rozmixujeme, nejlépe v robotu, kde sekáme např. cibuli. Postupně k ní přidáme za stálého mixování slunečnicový olej, okaru, na jemno nakrájenou cibulku (část nebo všechnu spaříme), další koření – estragon a oregano, červenou papriku a jednu lžíci BIO hořčice „Dijon“ bez cukru. Vše rozmixujeme do konzistence pomazánky. Dochutíme sojovou omáčkou Tamari a případně dosolíme.
Autor: janka_mlok

Obchod Apetit