0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře dušené po provensálsku

Kuře dušené po provensálsku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

1 kuře - několik šalvějových lístků - snítka tymiánu, majoránky a rozmarýnu - 3 cibule - 2 stroužky česneku - po 1 červené, žluté a zelené paprice - 80 g černých oliv bez pecek - 3 lžíce olivového oleje - sůl, pepř - 4 lžíce rajčatového protlaku - 300 ml vína - 300 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
Kuře důkladně opláchneme zvenku i zevnitř, necháme okapat a naporcujeme. Jednotlivé porce omyjeme a osušíme. Bylinky opláchneme, necháme okapat a otrháme lístky a jehličky. Cibule oloupeme a nakrájíme je na kousky. Česnek oloupeme a rozpůlíme. Papriky omyjeme, očistíme a zbavíme semínek, rozpůlíme a nakrájíme na stejné nudličky. Olivy necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200°C. Pod kůži masa vložíme po 1-2 šalvějových lístcích. Maso potřeme ze všech stran olivovým olejem, osolíme a posypeme čerstvě umletým černým pepřem. Větší hluboký pekáč vymažeme 1 lžící oleje a maso do ní naklademe vedle sebe. Maso pečeme v troubě na střední příčce asi 15 minut. Mezitím si v misce rozšleháme rajčatový protlak s bílým vínem. Pekáč vyndáme z trouby. Nalijeme směs vína a protlaku, dusíme 15 minut. K masu přidáme papriky, olivy, tymián, majoránku a rozmarýn. Na závěr vše podlijeme vývarem. Vložíme do trouby a pečeme dalších 25 minut. Podáváme s bylinkami a pečenými bramborami nebo chlebem.
Autor: p.b.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč