Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kuře dušené po provensálsku

Popis receptu: 
Spojení masa a zeleniny
Autor: Petra Brabcová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 kuře - několik šalvějových lístků - snítka tymiánu, majoránky a rozmarýnu - 3 cibule - 2 stroužky česneku - po 1 červené, žluté a zelené paprice - 80 g černých oliv bez pecek - 3 lžíce olivového oleje - sůl, pepř - 4 lžíce rajčatového protlaku - 300 ml vína - 300 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru

Příprava jídla

Kuře důkladně opláchneme zvenku i zevnitř, necháme okapat a naporcujeme. Jednotlivé porce omyjeme a osušíme. Bylinky opláchneme, necháme okapat a otrháme lístky a jehličky. Cibule oloupeme a nakrájíme je na kousky. Česnek oloupeme a rozpůlíme. Papriky omyjeme, očistíme a zbavíme semínek, rozpůlíme a nakrájíme na stejné nudličky. Olivy necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200°C. Pod kůži masa vložíme po 1-2 šalvějových lístcích. Maso potřeme ze všech stran olivovým olejem, osolíme a posypeme čerstvě umletým černým pepřem. Větší hluboký pekáč vymažeme 1 lžící oleje a maso do ní naklademe vedle sebe. Maso pečeme v troubě na střední příčce asi 15 minut. Mezitím si v misce rozšleháme rajčatový protlak s bílým vínem. Pekáč vyndáme z trouby. Nalijeme směs vína a protlaku, dusíme 15 minut. K masu přidáme papriky, olivy, tymián, majoránku a rozmarýn. Na závěr vše podlijeme vývarem. Vložíme do trouby a pečeme dalších 25 minut. Podáváme s bylinkami a pečenými bramborami nebo chlebem.
REKLAMA

Přidat komentář