Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Nadívaná jarní kuřátka se švestkovou salsou

Popis receptu: 
Zdroj: Chutně ze světa-recepty od Jitky Jsou to baby kuřátka asi 4 - 6 týdnů stará, která váží 400-500 gramů. Chovají se speciálně pro konzumaci. Jsou plná extra chutí a jsou měkoučká. Obvykle jedno stačí pro dospělou osobu. Avšak i když jsou tak malá, přece jenom potřebují 45-50 minut pečení při 190 °C. Poussin - jarní kuřátka (Spring Chicken), Coquelet - kohoutek, Cornish Game Hens - cornwallské divoké slepičky.
Autor: Světlana O´Brien
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    • 2 malá kuřátka • 1 lžíce posekaného estragonu, nebo 1 lžíčka sušeného • 1 lžička limetkové nastrouhané kůry • 4 lžíce másla (60g) • 1 lžíce medu • sůl a pepř Nádivka: • 1 lžíce oleje • 4 lžíce pokrájené suché šunky, nebo pancetty (osobně jsem použila pršut krkovici) • 2 jarní cibulky • asi 6 hub (můžete přidat několik sušených lesních) • 4 lžíce šlehačky • 4 lžíce strouhanky (nebo podle potřeby) • sůl a pepř podle chuti Na Salsu: • 4 lžíce aceto balsamico • 2 lžíce medu • 1/4 lžičky kayánského pepře, nebo podle chuti • 4 blumy, nebo 8 švestek (i zavařené a slité) nakrájené na 2,5 cm kostky • 250 ml posekané červené cibule • 4 lžíce posekané máty, nebo meduňky • 2 lžíce šťávy z limetky, nebo podle chuti • sůl a pepř podle chuti

Příprava jídla

Předehřát troubu na 200 °C. Smíchat máslo, estragon, limetkovou kůru, med, sůl a pepř. Potřít tím kůži kuřátek. Připravíme nádivku: Rozehřát olej na pánvi, přidat Pancettu a smažit ji asi 2 minuty, až začíná být křupavá. Zamíchat tam jarní cibulky a smažit další 1 minutu, přidat houby, estragon a smažit, až houby pustí svou šťávu, asi za 5 minut. Zalít vše šlehačkou a přivést do varu. Vařit, až směs zhoustne. Odstavit a zamíchat tam strouhanku, ochutit solí, pepřem a ochutnat. Nechat vychladit. Rozdělit směs mezi kuřátka a nadít je. Pomocí kovové jehly zavřít otvor a založit křidélka za záda. Položit kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a péct je asi 45-50 minut, nebo až je kůže křupavá a z masa vytéká po zapíchnutí kovové jehly čirá šťáva. V polovině pečení potřít kuřátka výpekem z pánve. Připravíme salsu: Předehřát troubu na 200°C. Smíchat balsamický ocet, med a kayánský pepř. Přivést do varu a vařit asi 2 minuty nebo až směs trochu zhoustne. Zamíchat ovoce do směsi, rozložit na plech a péct v troubě asi 20 minut do měkka. Sem tam promíchat. Vyjmout z trouby, smíchat s cibulí a limetkou. Ochutit solí, pepřem a posekanou meduňkou. Salsu podávat vedle drůbeže.
REKLAMA

Přidat komentář