0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vývar podle maminky

Vývar podle maminky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

maso - slepice, kuře, kuřecí čtvrtky, kuřecí skelety, kuřecí nebo krůtí křídla, vepřové nebo hovězí kosti, hovězí oháňku
mrkev, petržel, celer, malá cibulka, stroužek česneku, pórek, celerová nať
sůl (cca 1 polévková lžíce)
několik kuliček peptře a nového koření
možno i celou nerozdrcenou maličkou čili paptričku
lze přidat i trošku vegety
Maso nebo kosti dobře oprav ve studené vodě, možno nechat i tak 15 minut ve vodě namočené. Potom slít vodu, nalít čerstvou studenou a dát vařit. Když se začne vařit, někdy se vytvoří pěna, kterou ej dobré lžící posbírat a vyhodit, vývar je potom úpěkně čistý. Potom se přidá zelenina - mrkev, petržel, celer, malá cibulka, stroužek česneku, pórek, celerová nať. Potom přidat sůl (cca 1 polévková lžíce), několik kuliček peptře a nového koření, možno i celou nerozdrcenou maličkou čili paptričku. Lze přidat i trošku vegety - tak čajovou lžičku max. na lepší barvu vývaru. Potom je nutno zmírnit plotýnku, aby polévka jen lehounce bublala, nesmí vařit zprudka, vývar by byl kalný. Vaří se kuřecí 2-3 hod, ostatní 2,5 - 4 hod. Pokud chceme mrkev jíst, může se přidat i o hodinu později nebo ji tak po hodince varu vydělat, aby se úplně nerozvařila.
Autor: danavan

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč