Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Vývar podle maminky
Vývar podle maminky


> 60 min
0,0 (0x)

Maso nebo kosti dobře oprav ve studené vodě, možno nechat i tak 15 minut ve vodě namočené. Potom slít vodu, nalít čerstvou studenou a dát vařit. Když se začne vařit, někdy se vytvoří pěna, kterou ej dobré lžící posbírat a vyhodit, vývar je potom úpěkně čistý. Potom se přidá zelenina - mrkev, petržel, celer, malá cibulka, stroužek česneku, pórek, celerová nať. Potom přidat sůl (cca 1 polévková lžíce), několik kuliček peptře a nového koření, možno i celou nerozdrcenou maličkou čili paptričku. Lze přidat i trošku vegety - tak čajovou lžičku max. na lepší barvu vývaru. Potom je nutno zmírnit plotýnku, aby polévka jen lehounce bublala, nesmí vařit zprudka, vývar by byl kalný. Vaří se kuřecí 2-3 hod, ostatní 2,5 - 4 hod. Pokud chceme mrkev jíst, může se přidat i o hodinu později nebo ji tak po hodince varu vydělat, aby se úplně nerozvařila.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu