Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vývar podle maminky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vývar podle maminky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

maso - slepice, kuře, kuřecí čtvrtky, kuřecí skelety, kuřecí nebo krůtí křídla, vepřové nebo hovězí kosti, hovězí oháňku
mrkev, petržel, celer, malá cibulka, stroužek česneku, pórek, celerová nať
sůl (cca 1 polévková lžíce)
několik kuliček peptře a nového koření
možno i celou nerozdrcenou maličkou čili paptričku
lze přidat i trošku vegety
Maso nebo kosti dobře oprav ve studené vodě, možno nechat i tak 15 minut ve vodě namočené. Potom slít vodu, nalít čerstvou studenou a dát vařit. Když se začne vařit, někdy se vytvoří pěna, kterou ej dobré lžící posbírat a vyhodit, vývar je potom úpěkně čistý. Potom se přidá zelenina - mrkev, petržel, celer, malá cibulka, stroužek česneku, pórek, celerová nať. Potom přidat sůl (cca 1 polévková lžíce), několik kuliček peptře a nového koření, možno i celou nerozdrcenou maličkou čili paptričku. Lze přidat i trošku vegety - tak čajovou lžičku max. na lepší barvu vývaru. Potom je nutno zmírnit plotýnku, aby polévka jen lehounce bublala, nesmí vařit zprudka, vývar by byl kalný. Vaří se kuřecí 2-3 hod, ostatní 2,5 - 4 hod. Pokud chceme mrkev jíst, může se přidat i o hodinu později nebo ji tak po hodince varu vydělat, aby se úplně nerozvařila.
Autor: danavan

Obchod Apetit