Bulgur placky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Bulgur placky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

na 4 porce Suroviny: bulgur 300 g, vejce 2 ks, celer 80 g, žampiony 70 g, cibule 50 g, olej nebo sádlo 50 ml, bramborový škrob 25 g, sůl 10 g, kmín drcený, provensálské bylinky suché nebo čerstvé, zázvor mletý, česnek sušený, petrželová nať
Variace a možnosti
Těsto na placky můžete snadno vylepšit nastrouhaným sýrem, přivonět prolisovaným česnekem ale také doplnit kousky anglické slaniny nebo posekanými škvarky.
Drcenou, v páře předvařenou pšenici, tedy bulgur vložte do dvojnásobného množství vroucí, osolené vody a nechte asi 15 minut pod poklici, bez dalšího vaření nabobtnat. V míse si rozšlehejte vejce, škrob, koření, sůl, petrželovou nať, poté přidejte na nitky strouhaný či krájený celer, jemně krájenou cibuli a velmi drobně krájené žampiony. Do této směsi vmíchejte důkladně bulgur. Ze vzniklé směsi pak tvořte na rozpálené mírně tukem potřené pánvi placky a ty pečte z obou stran. Podávejte doplněné zeleninou, salátem jako samostatné jídlo nebo coby zajímavou přílohu.
Autor: mitula

Obchod Apetit