Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Bulgur placky

Popis receptu: 
Autor: Alena Hoznauerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    na 4 porce Suroviny: bulgur 300 g, vejce 2 ks, celer 80 g, žampiony 70 g, cibule 50 g, olej nebo sádlo 50 ml, bramborový škrob 25 g, sůl 10 g, kmín drcený, provensálské bylinky suché nebo čerstvé, zázvor mletý, česnek sušený, petrželová nať Variace a možnosti Těsto na placky můžete snadno vylepšit nastrouhaným sýrem, přivonět prolisovaným česnekem ale také doplnit kousky anglické slaniny nebo posekanými škvarky.

Příprava jídla

Drcenou, v páře předvařenou pšenici, tedy bulgur vložte do dvojnásobného množství vroucí, osolené vody a nechte asi 15 minut pod poklici, bez dalšího vaření nabobtnat. V míse si rozšlehejte vejce, škrob, koření, sůl, petrželovou nať, poté přidejte na nitky strouhaný či krájený celer, jemně krájenou cibuli a velmi drobně krájené žampiony. Do této směsi vmíchejte důkladně bulgur. Ze vzniklé směsi pak tvořte na rozpálené mírně tukem potřené pánvi placky a ty pečte z obou stran. Podávejte doplněné zeleninou, salátem jako samostatné jídlo nebo coby zajímavou přílohu.
REKLAMA

Přidat komentář