
Uživatelský
recept
recept
Chundelka
Popis receptu:
polívečka
Autor: Radka Halová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
3-4 brambory, hrubá mouka (polovinu hmotnosti oloupaných brambor), 2 vejce, 1 kostka slepičího bujónu, 1 cibule, 1 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 250 ml mléka, zelená petrželka
Příprava jídla
Do hrnce dáme vařit asi litr osolené vody s bujónem. Z nastrouhaných syrových brambor, mouky a jednoho vejce umícháme těstíčko. Lžičkou vykrajujeme malé kousky a zavařujeme je do vařící vody. Pak vmícháme rozšlehané druhé vejce, špetku pepře, cibuli pokrájenou nadrobno osmaženou na másle a chvíli povaříme. Vlijeme do polévky horké mléko a vmícháme posekanou zelenou petrželku. Podle chuti dosolíme.
Přidat komentář