Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Chundelka

Popis receptu: 
polívečka
Autor: Radka Halová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    3-4 brambory, hrubá mouka (polovinu hmotnosti oloupaných brambor), 2 vejce, 1 kostka slepičího bujónu, 1 cibule, 1 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 250 ml mléka, zelená petrželka

Příprava jídla

Do hrnce dáme vařit asi litr osolené vody s bujónem. Z nastrouhaných syrových brambor, mouky a jednoho vejce umícháme těstíčko. Lžičkou vykrajujeme malé kousky a zavařujeme je do vařící vody. Pak vmícháme rozšlehané druhé vejce, špetku pepře, cibuli pokrájenou nadrobno osmaženou na másle a chvíli povaříme. Vlijeme do polévky horké mléko a vmícháme posekanou zelenou petrželku. Podle chuti dosolíme.
REKLAMA

Přidat komentář