Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Famózní šťouchané brambory

Popis receptu: 
brambůrky
Autor: Radka Halová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    * 2 - 4 ks jarní cibulka 2 ks větší cibule petrželka nebo pažitka 500 g žampiony 6 lžíce máslo 1000 g brambory 200 g uzené sůl mletý černý pepř 2 dl mléko

Příprava jídla

Oloupané brambory uvaříme doměkka, až se téměř rozpadají. Mezitím, co se nám brambory vaří, osmahneme na másle dozlatova najemno nakrájenou cibulku. Ke zlatové cibulce přidáme pokrájené žampiony, kolečka jarní cibulky a na malé kousky pokrájené uzené. Chvíli společně opékáme, později přilijeme trochu vody, osolíme, opepříme a podusíme pod pokličkou do změknutí žampionů. Zbylou vodu necháme již bez pokličky odpařit. Uvařené brambory scedíme a v hrnku rozšťoucháme. Přidáme připravenou směs a ohřáté mléko. Hrnec přikryjeme pokličkou, pevně chytíme mezi utěrky a chvilku usilovně třeseme, aby se vše řádně promíchalo. Opakujeme, dokud nám konzistence nebude vyhovovat. Hotové šťouchané brambory naaranžujeme na talíř, posypeme petrželkou či pažitkou a vychutnáváme. Je to opravdu dobrota.
REKLAMA

Přidat komentář