Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
4,0 (8x)
9. 7. 2014
čokoládový cheescake
čokoládový cheescake


> 60 min
4,0 (8x)

SUŠENKOVÝ KORPUS: Sušenky rozmixujte - pomelte, nebo jen válečkem pořádně podrťte. Do sušenkové drti vmíchejte rozpuštěné máslo. Dno kulaté formy vyložte pečícím papírem a na něj obrácenou stranou lžíce narovnejte sušenkovou hmotu. Dejte na chvíli do ledničky. ČOKOLÁDOVÁ HMOTA: Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni (nebo v mikrovlnce - ale to já moc nedoporučuju, protože takové množství by se mohlo lehce přichytit a to už není ono). Čokoládu nechcte mírně zchladnout (ať není horké, jen vlažná) Mascarpone, tvaroh a tekutou šlehačku lehce promíchejte. Do této hmoty přidejte celou rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte šlehačem na hladký krém. NEPŘIDÁVEJTE ŽÁDNÝ CUKR, ČOKOLÁDA TO OSLADÍ AKORÁT!!!! Čokoládovou hmotu dejte na sušenkový korpus a šup s tím do ledničky (nejlépe přes noc). POLEVA: Šlehačku vlijte do hrnce, přiveďte k varu. Vypněte plyn. Dejte do ní čokoládu nalámanou na kousky a vymíchejte do spojení. Pak toutou polevou můžete zdobit každý kousek na talířku zvlášť, nebo jak to dělám já, rovnou vlít na celý zákusek jako polevu a dát aspoň na hodinku do ledničky. Při krájení se to vůbec neláme, je to konzistence akorát přesně na krájení.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu