Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

čokoládový cheescake

Popis receptu: 
velmi rychlý
Autor: Lucie Hříbková
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    na korupus: jedny Bébé sušenky čokoládové (130g), a asi 90-100g rozpuštěného másla krém: 250g tvarohu (kostka, vanička), 1 mascarpone 250g(nebo druhý tvaroh - ale pak je zákusek moc tvarohový), 280ml tekuté šlehačky, 400g hořké čokolády nebo čokolády na vaření (nejlépe s 50% kakaa - mají v Kauflandu 200g za 15,-Kč ) Poleva na ozdobu: 140ml šlehačky tekuté, 100g hořké čokolády nebo čokolády na vaření

Příprava jídla

SUŠENKOVÝ KORPUS: Sušenky rozmixujte - pomelte, nebo jen válečkem pořádně podrťte. Do sušenkové drti vmíchejte rozpuštěné máslo. Dno kulaté formy vyložte pečícím papírem a na něj obrácenou stranou lžíce narovnejte sušenkovou hmotu. Dejte na chvíli do ledničky. ČOKOLÁDOVÁ HMOTA: Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni (nebo v mikrovlnce - ale to já moc nedoporučuju, protože takové množství by se mohlo lehce přichytit a to už není ono). Čokoládu nechcte mírně zchladnout (ať není horké, jen vlažná) Mascarpone, tvaroh a tekutou šlehačku lehce promíchejte. Do této hmoty přidejte celou rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte šlehačem na hladký krém. NEPŘIDÁVEJTE ŽÁDNÝ CUKR, ČOKOLÁDA TO OSLADÍ AKORÁT!!!! Čokoládovou hmotu dejte na sušenkový korpus a šup s tím do ledničky (nejlépe přes noc). POLEVA: Šlehačku vlijte do hrnce, přiveďte k varu. Vypněte plyn. Dejte do ní čokoládu nalámanou na kousky a vymíchejte do spojení. Pak toutou polevou můžete zdobit každý kousek na talířku zvlášť, nebo jak to dělám já, rovnou vlít na celý zákusek jako polevu a dát aspoň na hodinku do ledničky. Při krájení se to vůbec neláme, je to konzistence akorát přesně na krájení.
REKLAMA

Přidat komentář