SUŠENKOVÝ KORPUS:
Sušenky rozmixujte - pomelte, nebo jen válečkem pořádně podrťte. Do sušenkové drti vmíchejte rozpuštěné máslo.
Dno kulaté formy vyložte pečícím papírem a na něj obrácenou stranou lžíce narovnejte sušenkovou hmotu. Dejte na chvíli do ledničky.
ČOKOLÁDOVÁ HMOTA:
Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni (nebo v mikrovlnce - ale to já moc nedoporučuju, protože takové množství by se mohlo lehce přichytit a to už není ono). Čokoládu nechcte mírně zchladnout (ať není horké, jen vlažná)
Mascarpone, tvaroh a tekutou šlehačku lehce promíchejte. Do této hmoty přidejte celou rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte šlehačem na hladký krém. NEPŘIDÁVEJTE ŽÁDNÝ CUKR, ČOKOLÁDA TO OSLADÍ AKORÁT!!!!
Čokoládovou hmotu dejte na sušenkový korpus a šup s tím do ledničky (nejlépe přes noc).
POLEVA:
Šlehačku vlijte do hrnce, přiveďte k varu. Vypněte plyn. Dejte do ní čokoládu nalámanou na kousky a vymíchejte do spojení. Pak toutou polevou můžete zdobit každý kousek na talířku zvlášť, nebo jak to dělám já, rovnou vlít na celý zákusek jako polevu a dát aspoň na hodinku do ledničky. Při krájení se to vůbec neláme, je to konzistence akorát přesně na krájení.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4