
Uživatelský
recept
recept
Tartara di carne - Hovězí tartar
Popis receptu:
velmi lehké, letní jídlo. Oproti českému tataráku je pikantnější.
Autor: Lucie Hříbková
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
(1 porce)
100 g hovězího zadního masa
½ cibule
1 lžíce capari
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce rajčatového koncentrátu
1 lžička worcesteru
1 lžička tabasca
1 panák koňaku
citronová šťáva z ½ citronu
1 žloutek
hrst petrželové natě
olej extra virgin
sůl, pepř
Příprava jídla
Namleté maso smícháme s cibulkou nakrájenou na jemno, přidáme nasekané capari, dijonskou hořčici, rajčatový koncentrát, worcester
a tabasco. Vše dobře promícháme a přidáme koňak, citronovou šťávu, nasekanou petrželku a žloutek. Dochutíme solí a pepřem, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme capari a podáváme s pečivem.
Přidat komentář