0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Indické samosas

Indické samosas

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

450g hladké mouky,
1 l soli,
50g rozehřátého másla,
50g bílého jogurtu,
voda podle potřeby,
2 velké brambory, nakrájené na kostičky,
2 mrkve nakrájené na kostičky
50g zmraženého hrášku
2 L olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 prolisované stroužky česneku
1,5 l nastrouhaného zázvoru
1,5 l semen hořčice
1,5 l kari koření
1 l soli
2 l citronové šťávy
2 L nakrájeného koriandru
olej na smažení
Ve velké míse smícháme mouku a sůl. Vmícháme rozehřáté máslo a jogurt. Postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo tuhé těsto. Vyklopíme je na mírně pomoučený vál a hněteme, dokud není hladké a pružné. Brambory a mrkev vaříme ve vodě 5-10 minut do poloměkka. V posledních 2 minutách varu přidáme hrášek. Scedíme a necháme odkapat. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek, zázvor, semena hořčice, kari a sůl a opékáme asi 8 minut, dokud cibule nezprůhlední. Odstavíme a vmícháme brambory, mrkev a hrášek, citronovou štávu a koriandr. Na mírně pomoučeném válu rozválíme těsto na placku silnou zhruba 0,5 cm a vykrájíme z něho kolečka o průměru 10 cm. Mělo by jich být 8. Horní okraj koleček potřeme vodou. Na spodní polovinu každého kolečka naneseme 1-2 L náplně. Těsto přehneme přes náplň, přitiskneme okraje a ozdobíme otisky vidličky. Ve velké pánvi rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na smažení a samosy osmažíme po obou stranách dozlatova (asi 3 minuty). Hotové je odkládáme na vrstvu papírových utěrek. Podáváme horké třeba s mangovým čatní.
Autor: jitrnička

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč