Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Indické samosas
Indické samosas


< 60 min
0,0 (0x)

Ve velké míse smícháme mouku a sůl. Vmícháme rozehřáté máslo a jogurt. Postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo tuhé těsto. Vyklopíme je na mírně pomoučený vál a hněteme, dokud není hladké a pružné. Brambory a mrkev vaříme ve vodě 5-10 minut do poloměkka. V posledních 2 minutách varu přidáme hrášek. Scedíme a necháme odkapat. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek, zázvor, semena hořčice, kari a sůl a opékáme asi 8 minut, dokud cibule nezprůhlední. Odstavíme a vmícháme brambory, mrkev a hrášek, citronovou štávu a koriandr. Na mírně pomoučeném válu rozválíme těsto na placku silnou zhruba 0,5 cm a vykrájíme z něho kolečka o průměru 10 cm. Mělo by jich být 8. Horní okraj koleček potřeme vodou. Na spodní polovinu každého kolečka naneseme 1-2 L náplně. Těsto přehneme přes náplň, přitiskneme okraje a ozdobíme otisky vidličky. Ve velké pánvi rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na smažení a samosy osmažíme po obou stranách dozlatova (asi 3 minuty). Hotové je odkládáme na vrstvu papírových utěrek. Podáváme horké třeba s mangovým čatní.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu