Indické samosas

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Indické samosas

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

450g hladké mouky,
1 l soli,
50g rozehřátého másla,
50g bílého jogurtu,
voda podle potřeby,
2 velké brambory, nakrájené na kostičky,
2 mrkve nakrájené na kostičky
50g zmraženého hrášku
2 L olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 prolisované stroužky česneku
1,5 l nastrouhaného zázvoru
1,5 l semen hořčice
1,5 l kari koření
1 l soli
2 l citronové šťávy
2 L nakrájeného koriandru
olej na smažení
Ve velké míse smícháme mouku a sůl. Vmícháme rozehřáté máslo a jogurt. Postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo tuhé těsto. Vyklopíme je na mírně pomoučený vál a hněteme, dokud není hladké a pružné. Brambory a mrkev vaříme ve vodě 5-10 minut do poloměkka. V posledních 2 minutách varu přidáme hrášek. Scedíme a necháme odkapat. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek, zázvor, semena hořčice, kari a sůl a opékáme asi 8 minut, dokud cibule nezprůhlední. Odstavíme a vmícháme brambory, mrkev a hrášek, citronovou štávu a koriandr. Na mírně pomoučeném válu rozválíme těsto na placku silnou zhruba 0,5 cm a vykrájíme z něho kolečka o průměru 10 cm. Mělo by jich být 8. Horní okraj koleček potřeme vodou. Na spodní polovinu každého kolečka naneseme 1-2 L náplně. Těsto přehneme přes náplň, přitiskneme okraje a ozdobíme otisky vidličky. Ve velké pánvi rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na smažení a samosy osmažíme po obou stranách dozlatova (asi 3 minuty). Hotové je odkládáme na vrstvu papírových utěrek. Podáváme horké třeba s mangovým čatní.
Autor: jitrnička

Obchod Apetit