Cuketový moučník

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Cuketový moučník

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Potřebujeme

150 g polohrubé mouky
3 vejce, 100 g tuku
100 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
4 lžíce hrubě sekaných ořechů nebo mletého kokosu
1 lžičku prášku do pečiva
100 g nastrouhané cukety
1 lžíci kakaa nebo strouhané čokolády
podle potřeby trochu mléka
tuk a hrubou mouku na vysypání formy
marmeládu, čokoládovou polevu
Cuketu omyjeme (starší i oloupeme) a nastrouháme. Semena odstraníme. Žloutky, rozehřátý tuk a cukr našleháme doběla, postupně přidáváme nastrouhanou cuketu, ořechy nebo kokos a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pokud je těsto husté, přidáme trochu mléka. Nakonec vmícháme hustý sníh z bílků. Formu vymastíme a vysypeme moukou a nalijeme do ní větší část těsta. Zbytek obarvíme kakaem nebo čokoládou a vlijeme do formy tak, aby se vytvořilo mramorování. Těsto urovnáme a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zvolna při teplotě 180 °C, na konci pečení teplotu snížíme. Upečený moučník pocukrujeme nebo potřeme čokoládovou polevou či marmeládou.
Autor: jance

Obchod Apetit