Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cuketový moučník

Popis receptu: 
Jak na to Co se semeny? Ze starších plodů raději odstraňujeme semena. Nemusíme je však vyhodit, kvalitní oloupaná semena můžeme pražit a použít místo oříšků nebo mandlí.
Autor: Felix Fatka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Potřebujeme 150 g polohrubé mouky 3 vejce, 100 g tuku 100 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru 4 lžíce hrubě sekaných ořechů nebo mletého kokosu 1 lžičku prášku do pečiva 100 g nastrouhané cukety 1 lžíci kakaa nebo strouhané čokolády podle potřeby trochu mléka tuk a hrubou mouku na vysypání formy marmeládu, čokoládovou polevu

Příprava jídla

Cuketu omyjeme (starší i oloupeme) a nastrouháme. Semena odstraníme. Žloutky, rozehřátý tuk a cukr našleháme doběla, postupně přidáváme nastrouhanou cuketu, ořechy nebo kokos a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pokud je těsto husté, přidáme trochu mléka. Nakonec vmícháme hustý sníh z bílků. Formu vymastíme a vysypeme moukou a nalijeme do ní větší část těsta. Zbytek obarvíme kakaem nebo čokoládou a vlijeme do formy tak, aby se vytvořilo mramorování. Těsto urovnáme a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zvolna při teplotě 180 °C, na konci pečení teplotu snížíme. Upečený moučník pocukrujeme nebo potřeme čokoládovou polevou či marmeládou.
REKLAMA

Přidat komentář