V tomto receptu platí hlavní pravidlo - zeleninu před dušením opečte! Především z opečených paprik a červené cibulky získáte výbornou letní chuť, která se skvělě doplňuje s provensálským kořením. To znamená vybrat si tu největší pánev a snažit se zamezit u zeleniny pouštění vody. Proto solíme a přidáváme rajčata až na konec. Zvolte si jakékoliv množství zeleniny podle Vaší chuti. Cibulku nakrájejte jen na čtvrtky a opečte, přidávejte papriky, fazolkové lusky, cuketky, kolečka česneku. Když je všechno příjemně nahnědlé, zasypte kořením, solí a drobněji nakrájenými rajčaty. Přikryjte pokličkou, stáhněte plamen a jen počkejta než rajčata a fazolky změknou. Jako přílohu doporučuji i třeba bílou bagetku zapečenou s pestem nebo máslem a česnekem.
Suroviny
Porce
0
Suroviny
Porce
0