Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zelné fazolky středomořské chuti

Popis receptu: 
Zeleninové jídlo, které Vám bude chutnat samotné. Pro velké jedlíky doporučuji jako přílohu zapečené brambory a třeba kedlubny dušené s koprem. Zní to divně, ale je to skvělé :)
Autor: Kateřina Kleinerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: *
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    - zelené fazolky - cukety - papriky - rajčata - červená cibule - česnek - olivový olej - sůl - provensálské koření

Příprava jídla

V tomto receptu platí hlavní pravidlo - zeleninu před dušením opečte! Především z opečených paprik a červené cibulky získáte výbornou letní chuť, která se skvělě doplňuje s provensálským kořením. To znamená vybrat si tu největší pánev a snažit se zamezit u zeleniny pouštění vody. Proto solíme a přidáváme rajčata až na konec. Zvolte si jakékoliv množství zeleniny podle Vaší chuti. Cibulku nakrájejte jen na čtvrtky a opečte, přidávejte papriky, fazolkové lusky, cuketky, kolečka česneku. Když je všechno příjemně nahnědlé, zasypte kořením, solí a drobněji nakrájenými rajčaty. Přikryjte pokličkou, stáhněte plamen a jen počkejta než rajčata a fazolky změknou. Jako přílohu doporučuji i třeba bílou bagetku zapečenou s pestem nebo máslem a česnekem.
REKLAMA

Přidat komentář