Zimní caprese

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Zimní caprese

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

500 g předvařené řepy
2 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžičky balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje + navíc
2 lžíce medu
sůl, pepř
250 g mozzarelly, natrhané na kousky
1 sáček rukoly
kůra z 1 citronu
hrst dýňových semínek opražených nasucho
Troubu předehřejte na 200 stupňů. řepy nakrájejte na 4 - 6 dílků a dejte do misky. Tymián, balzamikový ocet, olej a med, smíchejte v misce a přidejte k řepě. Promíchejte, osolte, opepřete a přendejte na plech. Pečte 25 minut, dokud není řepa lepkavá a lesklá. Mírně zchladlou řepu smíchejte s mozzarellou, rukolou, kůrou z citronu a hrstí nasucho opražených dýňových semínek. Osolte podle chuti a zakapejte olivovým olejem.
Autor: maukettka

Obchod Apetit