Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zimní caprese

Popis receptu: 
Pečená řepa, kterou si zamilují všichni
Autor: Markéta Kintlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    500 g předvařené řepy 2 lžičky čerstvého tymiánu 2 lžičky balzamikového octa 2 lžíce olivového oleje + navíc 2 lžíce medu sůl, pepř 250 g mozzarelly, natrhané na kousky 1 sáček rukoly kůra z 1 citronu hrst dýňových semínek opražených nasucho

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 stupňů. řepy nakrájejte na 4 - 6 dílků a dejte do misky. Tymián, balzamikový ocet, olej a med, smíchejte v misce a přidejte k řepě. Promíchejte, osolte, opepřete a přendejte na plech. Pečte 25 minut, dokud není řepa lepkavá a lesklá. Mírně zchladlou řepu smíchejte s mozzarellou, rukolou, kůrou z citronu a hrstí nasucho opražených dýňových semínek. Osolte podle chuti a zakapejte olivovým olejem.
REKLAMA

Přidat komentář