
Uživatelský
recept
recept
Králík po toltécku
Popis receptu:
Jako příloha se hodí opékané brambory či fazole. Pokrm lze ozdobit také plátky zralíého manga
Autor: Markéta Kintlová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
1 naporcovaný králík
4 stroužky česneku
100g slaniny
2 středně velkjé cibule
1 chilli paprika
klobása chorizo
4 rajčata
1/2 lžičky oregána
1 lžíce medu
1/2 svazku koriandru
sůl
Příprava jídla
Porce králíka potřete česnekem utřeným se solí a nechte alespoň 2 hodiny odležet
V silnostěnném kastrolu rozpusťte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte najemno nasekanou cibuli a opečte ji dozlatova. Přihpďte chilli papričku, zbavenou semínek a naprájenou na kolečka, promíchejte. Přidejte kolečka klobásy a porce králíka zprudka osmahněte ze všech stran.
Přidejte med a nechte ho rozpustit. Pak přisypte rajčata nakrájená na kousky, nasekané oregáno a pomalu duste pod pokličkou. Občas podlijte horkou vodou. Nakonec ochuťte sekaným koriandrem.
Přidat komentář