Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Srnčí paštika

Popis receptu: 
moc dobrá, recept od Jindry
Autor: Marek Mikulka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    250 g slaniny, na plátky 750 g srnčího masa (ramínko, kýta), nakrájeného na kostky velikosti sousta 100 g másla, na plátky 2 stroužky česneku, jemně nasekané 250 ml portského vína 1 lžička jalovce, tlučeného 1 lžička čerstvě mletého černého pepře 1/4 lžičky muškátového květu 100–250 g přepuštěného másla bobkový list a brusinky na ozdobu Na vonnou kytičku 2 snítky tymiánu 1 bobkový list 2–3 lístky šalvěje 1 proužek kůry z biocitronu

Příprava jídla

Provázkem svažte všechny suroviny na vonnou kytičku. Dejte ji do středně velkého pekáčku, přidejte slaninu, maso, máslo, česnek, víno, koření a přiklopte. Dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C dvě a půl hodiny, aby srnčí maso bylo opravdu velmi měkké. Vyndejte vonnou kytičku a zbytek rozmixujte na hladkou pastu. Tu přendejte do keramické misky, hřbetu nebo formiček, zakryjte a chlaďte 2–3 hodiny. Pak paštiku zalijte centimetrovou vrstvou přepuštěného másla, s tymiánem.
REKLAMA

Přidat komentář