0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Srnčí paštika

Srnčí paštika

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

250 g slaniny, na plátky
750 g srnčího masa (ramínko, kýta), nakrájeného na kostky velikosti sousta
100 g másla, na plátky
2 stroužky česneku, jemně nasekané
250 ml portského vína
1 lžička jalovce, tlučeného
1 lžička čerstvě mletého černého pepře
1/4 lžičky muškátového květu
100–250 g přepuštěného másla bobkový list a brusinky na ozdobu
Na vonnou kytičku
2 snítky tymiánu
1 bobkový list
2–3 lístky šalvěje
1 proužek kůry z biocitronu
Provázkem svažte všechny suroviny na vonnou kytičku. Dejte ji do středně velkého pekáčku, přidejte slaninu, maso, máslo, česnek, víno, koření a přiklopte. Dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C dvě a půl hodiny, aby srnčí maso bylo opravdu velmi měkké. Vyndejte vonnou kytičku a zbytek rozmixujte na hladkou pastu. Tu přendejte do keramické misky, hřbetu nebo formiček, zakryjte a chlaďte 2–3 hodiny. Pak paštiku zalijte centimetrovou vrstvou přepuštěného másla, s tymiánem.
Autor: marmar123

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč