Srnčí paštika

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Srnčí paštika

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

250 g slaniny, na plátky
750 g srnčího masa (ramínko, kýta), nakrájeného na kostky velikosti sousta
100 g másla, na plátky
2 stroužky česneku, jemně nasekané
250 ml portského vína
1 lžička jalovce, tlučeného
1 lžička čerstvě mletého černého pepře
1/4 lžičky muškátového květu
100–250 g přepuštěného másla bobkový list a brusinky na ozdobu
Na vonnou kytičku
2 snítky tymiánu
1 bobkový list
2–3 lístky šalvěje
1 proužek kůry z biocitronu
Provázkem svažte všechny suroviny na vonnou kytičku. Dejte ji do středně velkého pekáčku, přidejte slaninu, maso, máslo, česnek, víno, koření a přiklopte. Dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C dvě a půl hodiny, aby srnčí maso bylo opravdu velmi měkké. Vyndejte vonnou kytičku a zbytek rozmixujte na hladkou pastu. Tu přendejte do keramické misky, hřbetu nebo formiček, zakryjte a chlaďte 2–3 hodiny. Pak paštiku zalijte centimetrovou vrstvou přepuštěného másla, s tymiánem.
Autor: marmar123

Obchod Apetit