Namočíme kroupy.
Ve velkém hrnci uvaříme vývar z cibule, čtvrtky celeru, 2 mrkví, 2 stroužků česneku, kostí, kuřecích žaludků, 2 bobkových listů, 5ti kuliček pepře a 2 kuliček nového koření.
Vývar scedíme, z kostí obereme maso, kuřecí žaludky pokrájíme nadrobno a dáme zpět do čistého vývaru.
Pokrájíme zbytek celeru a mrkev nadrobno, a vložíme spolu s kroupami a pokrájeným uzeným masem do vývaru, osolíme. Vaříme cca 15-20 minut.
Před podáváním posypeme pokrájenou hladkolistou petrželkou.
Kroupy můžete uvařit zvlášť a přidat do polévky až před podáváním.
Není na škodu uvařit polévky více a nechat něco na druhý den.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4