Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zimní kroupová polévka

Popis receptu: 
Skvělé posilnění po zimních radovánkách na svahu, náročném dni v práci. Variace na tradiční kroupovou polévku. Polévka je hustá a může velice dobře fungovat i jako hlavní jídlo.
Autor: Kateřina Zemenová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    2 cibule 4 mrkve česnek půlka menšího celeru kosti na vývar (vepřové žebro, hovězí kosti,...) 2kg kuřecí žaludky 300g uzené maso 250g kroupy (cca 2 hrsti) bobkový list černý kuličkový pepř nové koření sůl

Příprava jídla

Namočíme kroupy. Ve velkém hrnci uvaříme vývar z cibule, čtvrtky celeru, 2 mrkví, 2 stroužků česneku, kostí, kuřecích žaludků, 2 bobkových listů, 5ti kuliček pepře a 2 kuliček nového koření. Vývar scedíme, z kostí obereme maso, kuřecí žaludky pokrájíme nadrobno a dáme zpět do čistého vývaru. Pokrájíme zbytek celeru a mrkev nadrobno, a vložíme spolu s kroupami a pokrájeným uzeným masem do vývaru, osolíme. Vaříme cca 15-20 minut. Před podáváním posypeme pokrájenou hladkolistou petrželkou. Kroupy můžete uvařit zvlášť a přidat do polévky až před podáváním. Není na škodu uvařit polévky více a nechat něco na druhý den.
REKLAMA

Přidat komentář