Zimní kroupová polévka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Zimní kroupová polévka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

2 cibule
4 mrkve
česnek
půlka menšího celeru
kosti na vývar (vepřové žebro, hovězí kosti,...) 2kg
kuřecí žaludky 300g
uzené maso 250g
kroupy (cca 2 hrsti)
bobkový list
černý kuličkový pepř
nové koření
sůl
Namočíme kroupy. Ve velkém hrnci uvaříme vývar z cibule, čtvrtky celeru, 2 mrkví, 2 stroužků česneku, kostí, kuřecích žaludků, 2 bobkových listů, 5ti kuliček pepře a 2 kuliček nového koření. Vývar scedíme, z kostí obereme maso, kuřecí žaludky pokrájíme nadrobno a dáme zpět do čistého vývaru. Pokrájíme zbytek celeru a mrkev nadrobno, a vložíme spolu s kroupami a pokrájeným uzeným masem do vývaru, osolíme. Vaříme cca 15-20 minut. Před podáváním posypeme pokrájenou hladkolistou petrželkou. Kroupy můžete uvařit zvlášť a přidat do polévky až před podáváním. Není na škodu uvařit polévky více a nechat něco na druhý den.
Autor: kimtis

Obchod Apetit