Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Andělské pusinky

Popis receptu: 
Ochutnejte přiměřeně sladké pusinky, které se jen rozplývají na jazyku a jejich příprava není nijak složitá...
Autor: Barbora Jebavá
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Budete potřebovat asi na 17 kousků-pokud děláte přiměřeně velké pusinky: 4 bílky 6 lžic hnědého cukru (třtinový nebo krystal) půl sáčku vanilkového cukru 1 lžice škrobové moučky půlka tabulky hořké čokolády

Příprava jídla

Do většího kastrolu nalijeme vodu, na tento kastrol dáme menší hrnec. Tento menší by měl být těsně nad vodou a nesmí se jí dotýkat. Vodu dáme vařit. Do posazeného menšího hrnce vsypeme oba uvedené cukry a bílky, směs mícháme, vaříme na mírném plameni, pomalu, dokud se cukr nerozpustí a směs se stane horkou. Následně směs sundáme z plotny a vlijeme do jiné (nejlépe vyšší umělohmotné nádoby) a šleháme mixérem cca 10-15 min, dokud nemáme tuhý sníh, pak zašleháme škrobovou moučku a následně přidáme předem -na malé kousky nasekanou- čokoládu, vmícháme lehce, asi čtyřikrát. Poté klademe na plech lžicí pusinky-hrudky, pečeme na nejmenším plameni 75 min. Potom troubu vypneme a pusinky v ní ještě hodinu necháme "dojít". Dobrou chuť :-)
REKLAMA

Přidat komentář