Andělské pusinky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Andělské pusinky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Budete potřebovat asi na 17 kousků-pokud děláte přiměřeně velké pusinky:
4 bílky
6 lžic hnědého cukru (třtinový nebo krystal)
půl sáčku vanilkového cukru
1 lžice škrobové moučky
půlka tabulky hořké čokolády
Do většího kastrolu nalijeme vodu, na tento kastrol dáme menší hrnec. Tento menší by měl být těsně nad vodou a nesmí se jí dotýkat. Vodu dáme vařit. Do posazeného menšího hrnce vsypeme oba uvedené cukry a bílky, směs mícháme, vaříme na mírném plameni, pomalu, dokud se cukr nerozpustí a směs se stane horkou. Následně směs sundáme z plotny a vlijeme do jiné (nejlépe vyšší umělohmotné nádoby) a šleháme mixérem cca 10-15 min, dokud nemáme tuhý sníh, pak zašleháme škrobovou moučku a následně přidáme předem -na malé kousky nasekanou- čokoládu, vmícháme lehce, asi čtyřikrát. Poté klademe na plech lžicí pusinky-hrudky, pečeme na nejmenším plameni 75 min. Potom troubu vypneme a pusinky v ní ještě hodinu necháme "dojít". Dobrou chuť :-)
Autor: barribate

Obchod Apetit