Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Koláč podle Itala v kuchyni s mascarpone

Popis receptu: 
Dle Itala v kuchyni, vyzkoušeno Věrkou Kolihovou
Autor: Dana Vaňková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    0,5kg listového těsta 6 vajec 250 g cukru krupice 1 l mléka 1 vanilkový lusk 130 g hladké mouky 250 g mascarpone 200 g moučkového cukru kůra a šťáva z 2 citronů 2 bílky

Příprava jídla

Mléko svaříme s citronovou kůrou a vanilkou, odstavíme z ohně, odstraníme kůru a vanilku a vmícháme rozšlehaná vejce s cukrem. Vrátíme na oheň a pomalu do směsi prosijeme mouku. Mícháme asi 5min do zhoustnutí a necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme mascarpone. Vyválené listové těsto rozložíme na plech (na 4 porce potřebujeme 
2-3 pláty těsta), propícháme vidličkou, aby zůstalo tenké a pečeme na 180°, asi po 7 minutách těsto posypeme moučkovým cukrem a dopečeme do zlatova. Moučkový cukr vytvoří krustu. Zbylý moučkový cukr vyšleháme s bílky a citronovou šťávou. Upečené listové těsto nakrájíme na stejně velké plátky, skládáme je na sebe a mezi plátky mažeme připravený krém. Na poslední díl listového těsta nalijeme vyšlehanou polevu z bílků a necháme v lednici ztuhnout.
REKLAMA

Přidat komentář