Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Koláč podle Itala v kuchyni s mascarpone
Koláč podle Itala v kuchyni s mascarpone


< 60 min
0,0 (0x)

Mléko svaříme s citronovou kůrou a vanilkou, odstavíme z ohně, odstraníme kůru a vanilku a vmícháme rozšlehaná vejce s cukrem. Vrátíme na oheň a pomalu do směsi prosijeme mouku. Mícháme asi 5min do zhoustnutí a necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme mascarpone. Vyválené listové těsto rozložíme na plech (na 4 porce potřebujeme 
2-3 pláty těsta), propícháme vidličkou, aby zůstalo tenké a pečeme na 180°, asi po 7 minutách těsto posypeme moučkovým cukrem a dopečeme do zlatova. Moučkový cukr vytvoří krustu. Zbylý moučkový cukr vyšleháme s bílky a citronovou šťávou. Upečené listové těsto nakrájíme na stejně velké plátky, skládáme je na sebe a mezi plátky mažeme připravený krém. Na poslední díl listového těsta nalijeme vyšlehanou polevu z bílků a necháme v lednici ztuhnout.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu