Tento recept vznikl díky naší komunitě a našim čtenářům.
Pokud chcete vyzkoušet raději některý z otestovaných receptů se značkou Garance kvality, ať se líbí – vybíráme pro vás.
Suroviny
120 g tuku, 120 g 80% čokolády, 4 vejce, 120 g cukru krupice, 70 g hladké mouky
Na omáčku: 200 g mrazených lesních plodů, 2 lžíce cukru, 1 kávová lžička kukuřičného škrobu, cukr podle chuti
Postup:
Troubu rozehřejeme na 190 °C. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou. Mezitím vyšleháme z vajec pěnu, do které postupně přidáme cukr. Do hmoty prosejeme hladkou mouku. Formičky na dortíky nebo hrnky vymastíme tukem a vysypeme polohrubou moukou, pak do nich nalijeme hmotu, kterou pečeme 11 minut na 190 °C.
Než se nám dortíky upečou, dáme do kastrůlku rozehřát lesní směs, kterou ochutíme cukrem a zahustíme škrobem rozmíchaným se studenou vodou. Dortíky po vyndání z trouby musí na povrchu pružit a po rozkrojení téct.