Polévka z červené čočky Mercimek Corbasi

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Polévka z červené čočky Mercimek Corbasi

Hodnocení receptu
Průměr: 1.5 (4)
Do hodiny

Suroviny

1 menší cibule nebo 2 šalotky
3 lžíce olivového oleje
2 karotky
150 - 200 g loupané červené čočky
3 lžičky rajčatového pyré
1,25 l zeleninového vývaru
2 lžičky sušené máty peprné
Mořská sůl
Čertsvě mletý pepř
Na oleji orestujeme cibulku, jakmile zesklovatí přidáme na kolečka nakrájenou karotku. Společně dusíme zhruba 5 - 8 minut. Poté přidáme rajčatové pyré. Jakmile se začne směs přilepovat k hrnci, zalijeme vývarem. Povaříme zhruba 20 - 40 minut. Na závěr polévku buďto rozmiujeme tyčovým mixérem nebo poropasírujeme. Polévku stáhneme z ohně a dokořeníme solí a pepřem. Zásadní kořenící ingrediencí je máta. Tu přidáme po dovaření na konec. Před servírováním můžeme zakápnout čerstvou citrónovou šťávoou.
Autor: misakara

Obchod Apetit