Marocké kuře s citronovým kuskusem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Marocké kuře s citronovým kuskusem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

250 g kuskusu
strouhaná kůra a šťáva z 1 biocitronu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
4 kuřecí prsa, nakrájená na proužky
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého římského kmínu
400 g konzerva krájených rajčat
150 ml kuřecího vývaru
200 g zelených fazolek
sůl a čerstvě mletý pepř
Kuskus vsypte do mísy, přidejte nastrouhanou kůru a šťávu z poloviny citronu, trochu soli a zalijte vše 400ml vroucí vody. Přikryjte a nechte vsáknout. Mezitím v nepřilnavé velké pánvi rozpalte olej, vložte nakrájená kuřecí prsa, zakapejte je medem, osolte, opepřete a opékejte asi 5 - 6 minut na mírném ohni dozlatova. Přidejte koření a rajčata, přilijte vývar, vhoďte fazolky a přidejte zbylou citronovou kůru a šťávu. Přiveďte k varu, přiklopte a duste na mírném ohni 8 - 10 minut, dokud fazole nezkřehnou. Kuskus promíchejte a načechrejte vidličkou. Podávejte ho s kuřecím masem a fazolkami.
Autor: kittysari

Obchod Apetit