Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Marocké kuře s citronovým kuskusem

Popis receptu: 
Recept z Apetitu 1/2012
Autor: Šárka Beránková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    250 g kuskusu strouhaná kůra a šťáva z 1 biocitronu 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 4 kuřecí prsa, nakrájená na proužky 1 lžička mleté skořice 1 lžička mletého římského kmínu 400 g konzerva krájených rajčat 150 ml kuřecího vývaru 200 g zelených fazolek sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Kuskus vsypte do mísy, přidejte nastrouhanou kůru a šťávu z poloviny citronu, trochu soli a zalijte vše 400ml vroucí vody. Přikryjte a nechte vsáknout. Mezitím v nepřilnavé velké pánvi rozpalte olej, vložte nakrájená kuřecí prsa, zakapejte je medem, osolte, opepřete a opékejte asi 5 - 6 minut na mírném ohni dozlatova. Přidejte koření a rajčata, přilijte vývar, vhoďte fazolky a přidejte zbylou citronovou kůru a šťávu. Přiveďte k varu, přiklopte a duste na mírném ohni 8 - 10 minut, dokud fazole nezkřehnou. Kuskus promíchejte a načechrejte vidličkou. Podávejte ho s kuřecím masem a fazolkami.
REKLAMA

Přidat komentář