Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Závin s čerstvým špenátem

Popis receptu: 
Závin z listového těsta se špenátovou náplní. Recept je velmi jednoduchý. Zdroj: http://recepty.vareni.cz/zavin-s-cerstvym-spenatem/
Autor: Barbora Prescott
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    4 stroužky česneku 150g nivy 5 ks vajec 1 hrst čerstveho špenátu 1 balíček listového těsta (400g) Na potření 1 ks vejce

Příprava jídla

Vejce uvaříme v mírně osolené vodě natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno (případně nadrobno nakrájíme). Čerstvý špenát spaříme vroucí vodou a necháme ho 5 - 10 minut "louhovat". Pak listy vymačkáme, odstraníme tlustou stopku (řapík) a listy nadrobno nakrájíme. V misce dobře promícháme špenát, nivu, vejce a česnek. Směs rozdělíme na poloviny. Listové těsto rozdělíme na 2 díly, každý zvlášť rozválíme a potřeme polovinou špenátové náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, závin svineme a zbytkem vejce potřeme oba záviny i po povrchu. Záviny s čerstvým špenátem opatrně přeneseme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 175 °C.

Přidat komentář