Závin s čerstvým špenátem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Závin s čerstvým špenátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

4 stroužky česneku
150g nivy
5 ks vajec
1 hrst čerstveho špenátu
1 balíček listového těsta (400g)

Na potření
1 ks vejce
Vejce uvaříme v mírně osolené vodě natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno (případně nadrobno nakrájíme). Čerstvý špenát spaříme vroucí vodou a necháme ho 5 - 10 minut "louhovat". Pak listy vymačkáme, odstraníme tlustou stopku (řapík) a listy nadrobno nakrájíme. V misce dobře promícháme špenát, nivu, vejce a česnek. Směs rozdělíme na poloviny. Listové těsto rozdělíme na 2 díly, každý zvlášť rozválíme a potřeme polovinou špenátové náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, závin svineme a zbytkem vejce potřeme oba záviny i po povrchu. Záviny s čerstvým špenátem opatrně přeneseme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 175 °C.

Obchod Apetit