Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
2,2 (5x)
9. 7. 2014
Aténské citronové kuře
Aténské citronové kuře


< 60 min
2,2 (5x)

Kuřecí stehna (porce), cibuli nakrájenou na čtvrtky a na normální kusy nakrájené brambory dáme na velký hluboký plech. Citronovou štávu, vodu, vývar a olivový olej smícháme, přidáme prolisovaný česnek, vrchovatou lžičku petržele, vrchovatou lžičku bazalky a vrchovatou lžičku oregána (dobromyslu), opět zamícháme velmi silně osolíme a opepříme (skutečně nešetřte je to jediné ochucení masa a brambor!). Touto směsí přelijeme rovnoměrně kuře, brambory a cibuli. Přikryjeme alobalem a pečeme při 250 °C v předehřáté troubě nejprve 45 minut, poté sejmeme alobal a pečeme dále za občasného přelévání kuřete štávou, až než je maso křupavé s krásnou barvou a šťáva víceméně vypečená na tuk. Podáváme s Tzatziki dle mého receptu http://www.recepty.cz/recept/tzatziki-originalni-recky-recept-14264. Určitě se to hodí - především, když pečete i křídla, ty mohou být hodně suché. I proto doporučuji stehna. Když je kuře dostatečně dobře upečené, tak citrony a česnek nejsou téměř cítit, jen přidávají jídlu velmi jemnou příchuť.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu