Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Easy fig jam

Popis receptu: 
This simple fig jam tastes delicious on hot buttered toast or scones. Source: http://www.taste.com.au/recipes/22058/easy+fig+jam
Autor: Barbora Prescott
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: -
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 kg ripe figs, trimmed, roughly chopped; 500g caster sugar; 1 vanilla bean, split, seeds scraped; 1 cinnamon quill; Pared rind and juice of 1 lemon.

Příprava jídla

Place ingredients in a bowl, cover and stand overnight at room temperature. Transfer to a pan over low heat and stir to dissolve sugar. Bring to the boil, then cook over very low heat, stirring regularly, for 45 minutes or until thick and sticky. Mash figs gently with a fork or masher to break up a little. Remove vanilla pod, quill and rind, then cool slightly, and seal in sterilised jars. Store for up to 3 months Notes: Begin this recipe a day ahead.
REKLAMA

Přidat komentář