Easy fig jam

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Easy fig jam

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

1 kg ripe figs, trimmed, roughly chopped;
500g caster sugar;
1 vanilla bean, split, seeds scraped;
1 cinnamon quill;
Pared rind and juice of 1 lemon.
Place ingredients in a bowl, cover and stand overnight at room temperature. Transfer to a pan over low heat and stir to dissolve sugar. Bring to the boil, then cook over very low heat, stirring regularly, for 45 minutes or until thick and sticky. Mash figs gently with a fork or masher to break up a little. Remove vanilla pod, quill and rind, then cool slightly, and seal in sterilised jars. Store for up to 3 months Notes: Begin this recipe a day ahead.

Obchod Apetit