Kynutý Naan Bread

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kynutý Naan Bread

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1062 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 146 g
Tuky 34 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 2
voda 3
teplá
olej 2 PL
teplý
jogurt 2.5 PL
řecký nebo přírodní
sůl 1 PL
droždí 1 PL
cukr 1 PL
kypřicí prášek do pečiva špetka
1. Mix yeast with water in a bowl and set aside. 2. Sift flour and add salt, sugar and baking powder and mix together. 3. Add yoghurt and mix together, then add water with yeast and mix. 4. Form into a dough, by kneading on a floured surface. Place dough back into bowl and proof in a warm place, covered with a cloth, for 4 hours or until dough rises well. 5. 6. Preheat oven to 230-240°C. Place 2 trays in oven to heat as well. 7. Divide dough into 6 equal parts and roll into rectangles 6 mm thick. Before placing the dough into the oven wet fingertips with water and pat very lightly on the dough. 8. 9. Line trays with baking paper before placing naan on top. 10. Bake until golden spots appear and the dough is cooked. 11. Spread hot bread with garlic butter or serve plain.
Autor: svetlanaob

Obchod Apetit