Recepty s droždím
Pekařské droždí neboli kvasnice je surovina, bez které se výroba velké části pečiva neobešla. Jedná se o kvasinky Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebují cukr. Tyto kvasinky přeměňují škroby v mouce na cukry a ten posléze na alkohol a oxid uhličitý. Vytvářejí tak bublinky, které kypří těsto. Pekařské droždí je zdrojem celé řady živin a vitamínů, zejména vitamínů skupiny B.
Můžete ho použít nejen jako kypřídlo do těsta, ale také jako surovinu zajímavé chuti. Drožďová pomazánka nebo drožďové knedlíčky do polévky jsou v české kuchyni legendární!
...
Mohlo by vás zajímat:
- 32 ověřených receptů na nejlepší kynuté koláče a buchty
- Jak na ovocné knedlíky z kynutého těsta
- Svatební koláčky: Jiný kraj, jiný tvar i náplň
- Babky, věnce, šneci a role: Jak na zamotané kynuté dezerty s lahodnými náplněmi
- Kynuté koláče
- Škola pečení: vánočka
- Běleše, smetáčky a králík s máčkou – ochutnejte pokrmy hanácké kuchyně
- Aby těsto nakynulo...
- Sladký víkend: tradiční moučníky
Celý popis