Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Barilla Aromatické špagety

Barilla Aromatické špagety
sdílet:
Můžou se těstoviny s bazalkou, petrželkou, rozmarýnem a česnekem jmenovat jinak než aromatické?

Suroviny pro 4 osoby

  • 4 lžíce bazalky, nasekané
  • 4 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
  • 4 lžíce rozmarýnu, nasekaného
  • 1 lžíce toustového chleba
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kaparů
  • 50 g oliv taggiasche nebo kalamata
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 16 velkých lístků bazalky
  • 320 g špaget Barilla
  • pepř

 

Postup 

  1. V misce smíchejte po 4 lžících nasekané bazalky, hladkolisté petrželky a rozmarýnu se lžící rozmixovaného toustového chleba. Na 3 lžících oleje opékejte 5 minut 2 nasekané jarní cibulky, stroužek česneku, lžíci kaparů a 50 g oliv taggiasche nebo kalamata. Přidejte bylinkovou směs a míchejte další 3 minuty.
  2. Ve 100 ml rozehřátého slunečnicového oleje krátce fritujte 16 velkých listů bazalky, opatrně vyjměte a na papírové utěrce nechte okapat. Špagety promíchejte s bylinkovou omáčkou, opepřete, pokapte olivovým olejem a ozdobte smaženými bazalkovými listy.

 

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.  Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín